Fiskehuset i Thisted er overtaget af Fjordlines hotelchef

Michael Mathiesen er tidligere hotelchef på Fjordlines katamaran, men coronakrisen har fået ham til at gå i havn. Det blev så Thisted havn!

Her er den katamaran, hvor Michael var hotelchef, indtil coronakrisen ramte.

Michael Mathiesen, 45 år

– Fiskehuset har den bedste og nærmeste havneplacering, man kunne drømme om, siger den tidligere hotelchef på Skagerrak. – Stedet her giver noget værdi til byen. Der har været fiskehandel her i mange år, og jeg synes jo, det er synd og skam, hvis det ikke blev solgt.

– Jeg blev opsagt som hotelchef hos Fjordline i september 2020, hvor jeg havde været ansat de sidste 15 år i diverse positioner blandt andet som kok og køkkenchef. Jeg er oprindelig udlært butiksslagter her i Thisted. Da jeg var seks år, blev mine forældre skilt, og mor og jeg flyttede til Hjørring, hvor jeg boede til mit 17. år. Så kom jeg i lære i Hjørring og fik svendebrevet i Thisted.

– Jeg har taget en akademisk uddannelse inden for oplevelsesøkonomi og restaurant- og hotelledelse. Jeg har ikke kun været ansat som hotelchef på Fjord Cat, men på alle Fjord Lines skibe i rederiet, jeg var på cruiseskibene som hotelchef om vinteren, og om sommeren havde jeg ansvaret for Fjord Cat, der stadigvæk den dag idag er det hurtigste passagerskib nogensinde over Atlanten og indehaver af Blue Ribbon Band " Atlanterhavets blå bånd ". Så man kan sige, at jeg har været ansat som hotelchef på verdens hurtigste skib.

– Min kone blev ramt af en hjernetumor for tre år siden, og det har da skubbet til mit ønske om at have et job, hvor jeg i højere grad kunne være hjemme og tættere på familien.

– Du skifter fra lidt meget vand til meget lidt vand?

Vi kigger ud over havnen uden for Fiskehuset. Michael smiler:

– Det er en smuk plet i Thisted! Jeg tror ikke, der findes en ejendom i Thisted, der ligger tættere på vandet! Vi ligger på solsiden, og det er min drøm, at til sommer vil der sidde mange gæster her ude på terrassen og nyde solen og vandet.

– Jeg vil fortsætte med at drive Fiskehuset i den ånd og med den kvalitet, som Per har opbygget. Friske, gode råvarer, godt håndværk, jeg vil ikke sælge noget, jeg ikke selv kan stå inde for.

– Der var flere købere, men bankerne er ikke altid nemme at låne penge hos, så i sidste ende blev det altså mig, der fik muligheden her.

 

Der er masser af lækker frisk fisk fra Hanstholm

Stjerneskuddene koster kroner 148 stykket

– Jeg vil jo gerne, der skabes liv herude, når de kommer ind med deres lystbåde og kan se os. Drømmen er klar: Når coronaens tid er forbi, skal der være masser af aktiviteter og liv her. Gerne flere selskaber.

– Vi frituresteger ikke og vil gerne fastholde kvaliteten! Lige nu fortsætter vi, hvor Per slap! Rejerne betyder også meget, og på sigt ønsker jeg håndpillede i udvalget.

Fiskehuset ligger skønt på havnen

Butikken er fuld af kunder her en fredag ind under lukketid

– Spekulerer du i noget hurtigere mad, for eksempel som i en grillbar?

– Nej, nej! Jeg er ikke typen, der går ind for det. Derfor kigger jeg også på emballagen; jeg vil gerne væk fra flamingokassen, hvor indtrykket nemt kan blive lidt "fladtrykt". Derfor satser jeg på noget, der præsenterer maden pænere.

– Alt fisk er købt på auktion i Hanstholm hver dag; somme tider nogle sjove og spændende ting. Se bare vores disk!

– I har åbent som almindelige forretninger. Derfor ingen ta-med-mad om aftenen?

– Vi har en restaurantdel, og når vi må åbne den igen, er det der, vi kan tilbyde servering af mad fra vores menukort samt fiske- og skaldyrsaftenbuffet i sommerperioden. Butikken holder naturligvis åbent på de normale åbningstider.

Fik du læst:

Fik du læst:

Dennis: Nu er KlitPosten.dk fusioneret med en anden netavis

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer