Forureningsvejen?

Er der en trend i Klitmøller, der hedder: Klistr lygtepæle og vejskilte og byskilte til med så mange klistermærker som muligt, for det ser godt ud, og det er lige meget; betyder ikke noget! Er der en anden trend, hvor det hedder: Hold vores by ren for den slags støj?

Hummerhuset og Foreningsvejen i Klitmøller er en del af partnerskabsprojektet Mulighedernes Land, ”Det gode liv ved kysten”, mellem Thisted Kommune og Realdania. Det gode liv ved kysten bygger videre på Klitmøllers unikke potentiale for aktivt kystliv og forbedrer adgangen til områdets særlige kvaliteter: kysten, havet og bølgerne.

Hummerhuset og Foreningsvejen indviedes den 31. marts 2012 i Klitmøller i Thisted Kommune. ”Hummerhuset” og ”Foreningsvejen” åbnede Klitmøllers storslåede kyst og skabte et nyt samlingssted til glæde for surfere og fiskere, beboere og turister i området.

Navnet Hummerhuset refererer til husets tidligere funktion som opbevaringssted for levende hummere, inden de blev solgt på auktion. I det nye Hummerhus er der ingen hummere, men til gengæld plads til områdets surfere og biologer. Huset er tegnet af Force4 Architects og rummer foruden køkken, omklædningsfaciliteter også møde- og samlingslokaler.

Foreningsvejen er en ca. 400 meter lang strandpromenade i beton, der - med handicapvenlige ramper i begge ender - gør kysten til et af de få steder i landet, der er tilgængelig for bevægelseshæmmede og folk med barnevogn. Foreningsvejen er også beregnet til ophold, og der er gode muligheder for at streetskate. Samtidig er Foreningsvejen et fælles samlingspunkt for de foreninger, der holder til langs kysten - og som i sin tid foreslog at anlægge en promenade langs stranden. Foreningsvejen er tegnet af landskabsarkitekt Preben Skaarup, Aarhus.

Preben Skaarup har næppe regnet med, at de små, fine "fyrlys" skulle være reklamesøjler.

 

Andre indlæg, du vil synes om:

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
LB
26. maj 2019 9.06

-det kan bestemt diskuteres, hvad der pynter mest…. Hvad angår “fyrtårnenes” primære funktion, lyskilde i de mørke timer, er sagen en anden… De blænder i stedet for at lyse stien op… Og dermed forstyrrer de sådan set det smukke, uforstyrrede vue ud over havet i aften- og nattetimerne…. Klistermærker eller ej

gsg
26. maj 2019 17.12

jeg, synes også det er en skam, at vores by ikke mere hedder KLITMØLLER, – hvis vi ser på byskiltene —–