Fri vinsmagning i Æ Redningshus på mandag

De frie Pensionister afholder på mandag den 20. maj klokken 17 vinsmagning for deres tørstige medlemmer. Det er Jørgen Baatz, der har taget initiativet og rettet henvendelse til SPAR Klitmøller om at stå for det saglige og vinøse. Det er også hos ham, du stadig kan nå at tilmelde dig, hvis du vil med, på mobil 24675329.

 

Blandt de vine, der skal smages, er ovenstående, der alle er fundet på hylderne i SPAR. Priserne er vejledende udsalgspriser. Om de fås billigere nede i Æ Redningshus, kender kun deltagerne på mandag. Den sidste i ovenstårende, Gran Appasimento, er tidligere anmeldt med en vis begejstring her på bloggen, men den hed noget andet til efternavn. Læs anmeldelsen her.
Appassimento er en fremstillingsmetode, hvor druerne lægges til tørre. Processen bevirker, at en stor del af druernes væskeindhold fordamper, og den tilbageværende ekstrakt bliver mere intens og mindre syreholdig. Denne fremstillingsmetode benyttes hovedsageligt i Valpolicella.

Desuden skal der også smages på Olivier Lafont, 14%, Basconcillos, 14% og Gris de Equilibre, 13%. Alkoholprocenterne er taget med af hensyn til dem, der skal køre hjem.
Der vil være lidt fast føde også. Jeg tror, der står tapas på plakaten, hvis skråskrift kan være svær at læse for os ældre ;-).
Plus vand på bordene. Klitvand.

Tapas er navnet på en række små, spanske retter, der kan bruges som appetitvækkere eller sættes sammen til et stort måltid. Tapa betyder låg på spansk, og det menes, at ordets brug i forbindelse med mad stammer fra Andalusien, hvor tyndt brød eller skinke blev brugt som låg på glassene for at holde insekter ude af sherryen.

 

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer