Frivillig fredag fremmer fællesskabet

20 foreninger stiller op under den kernedanske titel Frivillig Fredag denne ene årlige fredag for at vise, hvad hver især kan tilbyde. Faktisk har foreningerne to formål: Dels vil man naturligvis gerne have frivillige til at melde sig og deltage i arbejdet, dels ønsker man at henvende sig til mennesker, der af den ene eller anden grund hænger i en bremse og derfor ikke kommer videre.

Kig på listen over deltagende foreninger. Vidste du godt, at der er så mange i Thisted? Kommunen kan give et tilskud, for disse foreninger fremmer kommunens politik på mange områder. Dog er det blevet sådan nu, at kommunen betaler for det store telt.

Nors Kor sang glade sange …

Klik for >

… til stor fornøjelse for blandt andet Rita og Anja …

Flere er frivillig i flere foreninger. Som om de ikke kan få nok. Rita og Anja er med i Røde Kors, men samarbejder flittigt med Mødrehjælpen. Dette samarbejde udmønter sig i tilbud om ture i Thy, om at lave mad sammen, om at tage en tur af og til til udlandet, for eksempel til Mors, hvor Jesperhus er målet. Begge foreninger har haft TV-MidtVests bevågenhed og kunnet sole sig i at komme i fjernsynet 😉

Også Villy Rønn fra Solstrålen og hans folk har en stand. Også Villy arbejder sammen med andre foreninger.

– Det er til gavn og glæde for os alle, erklærer han målbevidst, mens han klistrer sig selv på et gammeldags brev.

… inden de fik en velfortjent blomst!

Torben fra Mødrehjælpen forklarer

Solstrålens frivillige har en afslappet stund

Nogle foreninger prøver at gøre noget ved alvorlige problemstillinger, bland andet Kræftens Bekæmpelse, Prostatakræftforeningen Propa og som her Efterladte efter Selvmord

Trods regnvejret - eller måske på grund af? - var dagen fra klokken 10 til 16 yderst velbesøgt. Midt på eftermiddagen var der kaffe og kage til alle efterfulgt af tale af Lone Olsen.

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer