Frivillige fejres på Klitrosen med årsløn

Klitrosen havde indbudt til den årlige julefrokost for frivillige, Akltivkomiteen og beboerne. Samt dem fra byen, der også benytter lokalerne for eksempel til yoga, vævning eller billard.

Lotte Bloch bød velkommen, og så var der ellers dækket op til julefrokost, "som er de frivilliges årsløn", som hun udlagde det. Uden de frivilliges arbejde og store indsats er der en hel del ting i vort samfund, der ikke lader sig gøre!

Personalet fløj frem og tilbage med sild og tilbehør og vin eller øl eller snaps (indsæt selv og i stedet for eller); der var to genstande til hver, og på Klitrosen er det ikke som på restauranter: Et glas vin er ikke nødvendigvis på 12 cm3. Redaktøren af herværende digitale organ sad sammen med fire skønne damer, der alle mente, at glasset i hvert fald var fyldt op med minimum 30 cm3. Damerne var ikke frivillige, men benyttede vævestuen til hver onsdag aften at væve i det. Ved hele det lange bord af frivillige og benyttere af Klitrosen sad vi blot to mænd. Resten skal man være forsigtig med at udtale sig om i disse LGBT-tider, men det forekom mig, at det var damer hele bundtet.

I sin velkomst takkede Lotte for det store fremmøde, faktisk måtte flere afvises på grund af pladsmangel. Kaj Musiker spillede derefter til den indledende sang.

Herlig julefrokost

Herlig julefrokost

Håndgemæng

Håndgemæng

Snapsene og de andre alkoholindeholdende drikke gjorde deres virkning på stemningen i den propfulde sal. Der blev skålet og sunget, og ret tidligt (for tidligt?)  blev deltagerne grebet af den der med at tage hinanden under armene og vugge fra side til side; er man ikke lettere beruset, kan det forekomme lidt underligt med disse bevægelser. Forhåbentlig var der ikke nogen, der havde gigt i hofterne.

Efter den gode mad, som væverne kyndigt fastslog var ordentligt lavet (pandestegte rødspættefiletter) og fabrikeret på stedet af to af de i alt 33 ansatte, tog Lotte ordet og bad de frivillige om at komme op på scenen:

– Kirsten Bach, Gerda Holler, Mette Valeur, Lene Kjeldgaard, Lone Hvass, Jette Sørensen, Helle Hundahl, Anne Nielsen, Anni Kristensen, Per og Kirsten Grønkjær og Henny.

Mette og Anni var desværre fraværende.

– Alle andre i dette land får penge for at arbejde. Det gør I ikke! I gør det ganske frivilligt, og derfor får I løn én gang om året. Det er i dag! Og det er julefrokosten, og således bestemmer I selv, hvor meget I vil have i løn!!

– Tak for jeres indsats! Jeg har en lille julegave til jer, købt for de beskedne midler, vi nu engang har til rådighed givet med oprigtig taknemmelighed. I er simpelt hen nogle stjerner, og derfor skal I have en stjerne!

Herefter overrakte Lotte hver enkelt frivillig en flot julestjerne til at hænge på juletræet og til minde om en veludført frivillig indsats 2019 på Klitrosen.

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer