Gæster fra Åbenrå elsker Thy

Når nu sønderjyder ferierer i Thy, hvad lægger de så vægt på? Hvad er godt, og hvad er skidt? Et sønderjysk ægtepar fortæller her om deres oplevelser

– Vi er fra Åbenrå!

Siger et ægtepar, der sidder udenfor og nyder maden i sensommmeraftenens solnedgangsskær og - varme.
– Det er første gang, vi er i Thisted! Vi har besøgt museet i Hanstholm og set kanonstillinger og kørt langs den skønne kystvej til Klitmøller og set Cold Hawaii og fået en sandwich og en øl og en sodavand! Vi har nydt det! Vi bor ude på Hotel Limfjorden, siger Per Nielsen. – Vi elsker jeres natur! Altså alt det, I har heroppe! Det har vi ikke i Sønderjylland. Men noget andet, selvfølgelig.
– Pizzaen er supergod, supplerer hans kone, Hella Petersen med t. – Vi er altså gift, selv om vi ikke har det samme efternavn.
– Pizzaerne er, som vi fik dem i Kroatien! Restaurant Porto er virkelig god! Og selv om de har travlt, er betjeningen bare super.
– Vi har sommerhus på Rømø, men det er lejet ud hele tiden, så vi kan ikke selv bo der. Thy er dejlig! Vi har snakket om, at her vil vi tage op igen.

Sønderjyderne har deres egen sprogside på Facebook. Bed Google om at oversætte og få dette resultat:

Restaurant Porto kunne også have heddet Restaurant Figo, for det hedder ejeren med fulde navn: Faridoon Figo Stanikzai fra Afghanistan.
– Jeg startede det her som en restaurant til familien Danmark. Jeg har rejst i Italien og fik der ideen til den originale stenovn, som vi bruger nu. Jeg har været i restaurationsbranchen, siden jeg var 16; jeg har rejst meget og samlet en masse erfaring. Det er alt sammen mundet ud i denne restaurant her i Thisted.
– Hvorfor italiensk?
– Det er ikke bare italiensk. Jeg har samlet en masse sammen, for eksempel burgerne, der jo ikke er specielt italienske, men stenovnen er! Fordi jeg synes, at den kan danskere godt lide mad fra, og det viser sig at holde stik, for de kan godt lide pasta og pizzaer. I mine planer indgår også noget indisk mad samt mad fra Mexico.
– Jeg synes, det er pragtfuldt, at der kommer gæster helt fra Sønderjylland!
– Ja! Og pludselig kommer der så mange herned fra et øl-arrangement oppe i byen, og naturligvis finder vi ud af det! Desværre er vi lidt presset på servicekontoen, fordi der er sygdom i personalet. Men Camilla og Co. knokler i den grad, siger Figo.
Og det gjorde de. Oven i købet med smil om munden og en kvik bemærkning. På Porto finder man både god betjening og dejlig mad og lave priser.
– Vi vil ikke sige nej til gæster, der ikke har bestilt bord, så længe vi har plads. Det er klart. Takket være et dygtigt personale går det jo også.

Her jonglerer Figo med en flødeskumsmetaltylle

Camilla har så travlt, at ikke engang 1/60 sekund er hurtigt nok …

… hun kan først stå skarpt ved 1/100 sekund!

Sensommeraftenstemning på havnen, når man kigger ud ad Portos vindu

Indenfor sitrer varmen og den gode stemning

Der er overalt i restauranten og udenfor en god stemning. Måske er støjniveauet en anelse over det normale, men sådan må det være, når så mange mennesker er samlet. Måske er det også en reaktion mod hele coronahalløjet? Gæsterne behøver ikke længere at vise coronapas; alt er, som det var før 13. marts 2020.

De ansatte knokler stadigvæk, og først lidt ud på aftenen lykkes det at samle nogle af dem for at få taget et foto. I skumringen kan udsigten over Thisted havn nydes, mens mørket langsomt sænker sig.

Modvilligt rejser Per og Hella sig fra bordet. De skal tilbage til Hotel Limfjorden og i morgen? Da skal de bare hjem igen. Øv!

– Ja, men så flyt da til Thy, råber redaktøren efter dem. Men de hører det vist ikke. Med sænkede skuldre og hængende arme trasker de mod deres bil.

Den udendørs Porto i dejlig sensommer- solskin

Shafi, Camilla, Nikolai

Inde i restauranten en smuk lysbilledstribe af havnen

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer