Gensyn med Sommerfesten 2019 – lørdag

Der var engang en sommerfest! Lyder som et eventyr, vi har måttet undvære nu for andet år i træk. Derfor bringer KlitPosten.dk tre dages reportager fra den sidste, vi havde - i 2019. Den havde det herligste majvejr! Læs med og glæd dig til 2022.

Spis hvad du kan for 150 kroner!
Lækker fisk, gris og dessert i teltet!

Står der i programmet, og det ser lækkert ud, grisen er spidstegt, og fisken er friskfanget. Solen skinner, det er blevet varmere i løbet af eftermiddagen, og SPAR-Mikael er rimeligt tilfreds med fodbolden, hvor Serie 2 var i kamp et par timer forinden:
– Med en gennemsnitsalder på 38 for vores spillere er det alt i alt meget godt klaret kun at tabe med 2-0, griner han.
Han selv deltog i hele kampen - med sine 46 år.
Gæsterne til buffetmaden kommer i små bundter, ikke som sidste år, hvor der var drøn på fra starten.

– Vi kommer fra Helsingør, erklærer Jytte frejdigt, som om det var helt naturligt, at Klitmøller Sommerfest er landsdækkende.
– Min svigerfar byggede vores sommerhus her i Klitmøller i 1978, han hed Arne Svarre, og siden er hele familien kommet her fra tid til anden. Min mand, Per, har været her to gange, siden vi var her i påsken. Jeg arbejder stadig.

Per kommer ned med sin tallerken lækkerier:
– Jeg stoppede arbejdet i Danske Bank for nogle år siden, og herefter er alting gået galt med banken! Hvidvask, drastiske kursfald og alskens ulykker er ramlet ned!
– Hvorfor stoppede du med at arbejde med 59 år?
– Jeg kan lide at have med mennesker at gøre. Jeg beskæftiger mig helst med at hjælpe andre, og derfor har jeg valgt med hjertet og ikke med pengepungen.
– Noget af en tur fra Helsingør til Klitmøller?!?
– Der var førhen 11 timers rejse fra Helsingør hertil. Med Hundested- Grenå og siden med Pinen og Plagen! I dag tager de 470 kilometer omkring 4,5 timer.

Jeg skal lige til at formulere spørgsmålet om, hvorfor de ikke forlængst har solgt huset og fået et på Sjællands nordkyst, da Per kommer mig i forkøbet:
– Vi kan lide Vesterhavet, nationalparken, stilheden, mørket, luften, vandet! Det er kvaliteter, vi sætter overordentlig stor pris på, og som vi ikke har i det nordsjællandske!
– I Nyhavn var vi for nogen tid siden nede at spise og fik flaskevand fra Klitmøller. Til 87 kroner! Måske en anelse i overkanten! Men faktisk smager det jo godt! Jeg var for første gang til Klitvands generalforsamling i onsdags, og jeg må sige, at det var en god aften. Jeg kan godt forstå, at I er stolte af jeres vand. Men … 87 kroner?
– Skal I bo her permanent, når Jytte er færdig med at være Økonoma og have ansvaret for 3000 måltider hver dag til pensionisterne i Nordsjælland?
– Neeej, det har vi ikke helt aftalt endnu. Lad os nu se. Vi har jo et stort netværk i Helsingør og Omegn. Det er faktisk bedre en gang imellem at køre herover og få en helt anden form for frisk luft! Selv om jeg stammer fra Sjælland, er jeg mere jyde end Jytte, der er fra Nordjylland.

Jytte smiler lidt skævt. Der skal mere til at bringe en nordjyde ud af fatning.

Senere på aftenen spiller The Rocksons, og vi ældre trækker os. Der er flest unge og yngre i teltet, og de fester løs, mens mørket sænker sig. Vi er ikke misundelige. Musikken kan vi alligevel høre derhjemme, og så er man herligt fri for besværet med at skulle danse.

 

Ude bagved knokler en ung mand med opvasken.
– Jeg bor godt nok i Thisted nu, men jeg er af og til hos spejderne herude, og så kan man jo godt give en hånd med til sådan et godt formål som det her, siger Søren og skyller og vasker og skyller og tørrer.
– Har du fået mad?
– Nej, det må vente lidt endnu. Jeg er jo ikke færdig, siger han med et smil.

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer