Gensyn med Sommerfesten 2019 – søndag

Der var engang en sommerfest! Lyder som et eventyr, vi har måttet undvære nu for andet år i træk. Derfor bringer KlitPosten.dk tre dages reportager fra den sidste, vi havde - i 2019. Den havde det herligste majvejr! Læs med og glæd dig til 2022.

Begrebet loppemarked er en lidt underlig betegnelse. Der var ikke en eneste loppe at se i hele sommerfestteltet på Cold Trafford; jeg fandt i hvert fald ingen. Navnet er efter tysk Flohmarkt eller fransk marché aux puces 'loppemarked, loppetorv' og hentyder til salg af gammelt tøj fyldt med lopper. Her var der intet gammelt tøj!

Derimod så jeg nydelige striktrøjer.
Anne Margrethe viser nogle meget fine småbørnstrøjer frem, og for en bedstefar var der her åbenlyse muligheder for endelig at købe noget pænt til det yngste barnebarn på 9 måneder og 15 dage. Anne Margrethe oplyser, at hun har strikket trøjerne i vintersæsonen.
– Du skal fotografere dem her, siger hun. – De er lidt skønnere end de andre. Jeg kan godt lide at sidde og strikke. I forskellige farver! I dag bruges alle mulige farver. Tidligere var det mest lyserød og blå.

Det gør jeg så.
Ved siden af står Grethe og Mogens med et kvalitetsudvalg af lynghonning. Ægte lyng! Fra Klitmøller! Mogens viser stolt et par glas frem.

– Tag nu om ham, Grethe, siger fotografen. Og det gør hun så. På den måde kommer der et godt billede i kassen.
– Vi kan godt få Nationalpark Thy på glasset, hvis vi vil. Men vi kan sælge alt det, det skal være, alligevel.

Det skal naturligvis sælges i glas-glas, ikke i plastikglas. AF hensyn til klimaet og verdensfreden og jordklodens overlevelse. Amen.
Mogens viser en fin træsko frem, håndlavet og håndmalet.
– Den er lavet af Rudbeck, der boede nede på Tolderstien.

Imens er klokken blevet middag, og restbordet står klar med mange lækkerier fra i går aftes.

Klik på billedet og se, hvem der har sponseret festen

Ude bagved er der travlhed. Jane må en tur i kølevognen for at hente diverse varer, og i køkkenet knokler andre frivillige.

I det hele taget er det imponerende, hvor meget de frivillige har ydet for og i denne sommerfest. At man år efter år er i stand til at mobilisere så mange, er noget af en bedrift. Det er et adelsmærke for Klitmøller!

Vil du se, hvem der har stået på vagtplanen, kan du se her: Vagt skema 2019 Klitmøller Sommerfest
Der var flere frivillige med; der dukkede helt uventet nogle op og gjorde morgenrent, hvilket gjorde Jane glad. Så selv om det somme tider holder hårdt, lykkes det altid. Altid!

Solvejg har styr på økonomien og vil i løbet af kort tid informere læserne om resultatet af Klitmøller Sommerfest 2019.

Følg derfor med på Facebook!

 

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer