Giftige svampe: Rød Fluesvamp = slem!

Vi kommer ikke uden om det. Rød fluesvamp (Amanita muscaria) er en af de giftige svampe, du skal lade stå og generøst overlade til snegle, orme og andre dyr, der måtte æde den.

Rød fluesvamp er ikke den giftigste svamp i Danmark.

Følg de kommende artikler. I morgen om den snehvide fluesvamp!

Rød fluesvamp er en af de store, danske hatsvampe. Fluesvampe er svampe med karakteristiske fællestræk: Skæl på hatten, lameller, ring (normalt tydelig) på stokken, knold og skede ved basis. Hos rød fluesvamp kan hatten blive op til 20 cm, farven er dybrød (i meget regnfulde perioder dog afbleget) med hvide eller grålige skæl, der ofte er strøet ud over svampen som pudder. Farven kan dog variere.

Rød fluesvamp er en populær svamp i juledekorationer, og lad den blive ved det. Hvis du har hørt den omtalt som rusmiddel, skal du være opmærksom på, at vedvarende indtagelse dels er forbundet med fare for dit helbred fysisk, dels psykisk. Så lad være!

Det er vigtigt at understrege, at svampen er giftig, og typiske symptomer er kvalme, opkast og svimmelhed (ligesom når man er fuld) og i store mængder dødelig på grund af det væsketab, man får af opkast og diarré.

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer