Gik du også i skole i halvtredserne? Hanne J

Hvordan var det at gå i skole i halvtredserne? En række skribenter i passende alder husker tilbage

[bws_pdfprint display='pdf']

Hanne J

Jeg glædede mig til at  skulle begynde i skolen, da jeg blev 7 år! Det var i 1959. Jeg husker ikke så meget, men jeg husker, at der var 3 rækker borde i klasseværelset: 1. klasse, 2. klasse og 3. klasse.
Vi fik Oles ABC og en regnebog. Jeg kunne læse lidt, inden jeg kom i skole, hvilket jeg var meget stolt af!
Da jeg så fik en blyant i hånden, blev læreren meget bestyrtet over, at jeg skrev med venstre hånd, altså jeg var " kejthåndet". Jeg fik at vide  med "store bogstaver ", at hvis jeg ikke fik lært at skrive med højre hånd, ville han ikke se mig i skolen!!

- Det krævede en del øvelse, men jeg fik det lært! Men skulle jeg bruge en lineal, sneg jeg mig til at tage blyanten i venstre...

Det gør jeg stadig i en alder af 68.
Jeg ved ikke om det er arveligt, men min søn er også venstrehåndet! I dag er det jo intet problem ---- heller ikke i skolen.

Billedet er ikke fra Hanne Js skole

Fik du læst:

Fik du læst:

Christina Gormsen: Sidsterangsmennesket (Om mobning)

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer