H: Sådan er min dagligdag med min demente ægtefælle (3. af 4)

Demens er en forfærdelig sygdom, der kommer snigende og ødelægger hjernecellerne. KlitPosten.dk følger et ægtepar, hvor manden, C, er ramt. H fortæller i fire artikler om dagligdagen. De har egentlig ikke haft et ønske om at være anonyme, men en datter syntes, det var bedst.

Modelfoto

Jeg tænker på andre i samme situation. Jeg håber, de får hjælp til at forstå deres livssituation og også får hjælp til at klare det. Det er ikke nemt. Jeg tror, angsten for det ukendte fylder meget. Hvis mine tanker kan bruges af andre, er jeg glad. C er helt indforstået med, at jeg skriver om vores liv.
Og så skal jeg i gang med at planlægge vores Guldbryllup. Det er familie, venner naboer, gamle marinekammerater og kollegaer. Jeg har bestilt det hele ude, så jeg ikke skal have arbejdet med det selv.

En låsesmed har lige været på besøg. Et sæt nøgler til hoveddøren og postkassen var forsvundet. Efter at have ledt forgæves i huset og i haven og alle jakkelommer, turde jeg ikke andet end at få skifte låsene ud.
C "tømmer" postkassen mange gange daglig. Da låsesmeden spørger efter en nøgle til hoveddøren, (en dør vi næsten aldrig bruger), opdager jeg, at det manglende nøglesæt hænger på et søm over spejlet. Et søm som ikke bliver brugt dertil.  Vi sparede så den udgift, da låsesmeden bare skulle have dækket sin kørsel. Nøglen til postkassen bliver skilt fra nøglesættet; så er risikoen ikke så stor, hvis C skulle tabe den. Hvad angår ansvar, så føler han stadig, at han skal kontrollere, at bilen og hovedøren er låst, inden vi går i seng. Det ligger så dybt i ham.
C har tabt to par briller, ikke dem til 50,-kr stykket. Nu har vi lært, at der skal være snor i brillerne.

Det er blevet svært for ham at holde styr på tingene, ligesom det også er svært for ham at tolke det, han ser. Det er ikke nemt at finde briller, sko og pung. Han har også mistet 3 punge inden for det sidste halve år. Jeg sørger for, at han altid har lidt kontanter på sig, dog max. 50,-kr. Det vil være uværdigt, hvis han ikke har lidt penge på sig. Hævekort er min opgave.

Midt i alle besværlighederne glæder jeg mig hver dag over, at C har et godt humør og kan komme med mange sjove historier eller citere vers. Han er stadig meget glad for Dagcenteret. Han er "på arbejde".
Han husker dog  ikke, hvad de laver og kan ikke fortælle derom.

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer