Sådan smider Hanstholm fisken på disken

Hanstholm gør noget for fisken. I weekenden har der på Kaj Lindbergs Gade 39 været alle muligheder for at få fisk.
Også i dag, søndag, er der åbent mellem 11 og 17.
Man kan købe fisk, få dem flået og med hjem, og man kan i tilgift købe et måltid og sidde udenfor i solen og nyde fisken med et glas vin. Kokken sørger for at opdatere din viden, og rundt omkring er der behjertede mennesker parat til at give dig de ønskede informationer.

Fredagens vejr var upåklagelig. Dejlig solskin og varme gjorde, at folk strømmede til

FISKEN PÅ DISKEN
Lige nu afholdes et arrangement i Hanstholm der hedder “Fisken på disken”, som blandt andet skal øge kendskabet til fiskeriet, at købe andet dansk fisk end det vi lige “plejer”, gøre havnen og fiskeriet interessant for besøgende og i øvrigt være med til at øge bosætningen i Hanstholm og Thisted Kommune.

Smagfuld lange (det hedder fisken) og et godt glas koldt rosévin til

Jes er en af dem, der har forstand på fisk.
Da der ikke er prisskilte på kasserne med fisk, fortæller han dig, hvad de koster. Enkelt.

På en stand står en uddannet kok og giver gode råd om fisktilberedning. Mon man kan huske det hele, når man står derhjemme foran gryderne og panden?

… og så er der én, der flår fisken for dig

Det koster ikke noget at få de fisk flået, man køber. Ind i det store rum ved siden af står en mand, der kan noget med en kniv. Det er ham, der flåer dine fisk. Det foregår så hurtigt og behændigt, at han kunne optræde i cirkus med det.

Ingen vidste helt, hvad den formidable fiskeflåer hed. KlitPosten spurgte flere, men først, da en overordnet kom hen til ham og fortalte ham, hvad han skulle slagte, skete der noget. Hvad hedder du, spurgte han ham. Ali, var svaret.

På videoen får du et indtryk. Selvfølgelig er der mange uddannede fiskere, der kan gøre det lige så hurtigt, men når jeg amatør skal hjem og flå en rødspætte, tager det noget længere tid, og resultatet er ikke til videresalg

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer