Havgassen: Kunne nedlukningen have været lidt smartere?

Hanne Havgasse

Vi er mange, der kloger sig på forskellige aspekter af corona-nedlukningen. Noget af det, der går igen, er, at forskellen på Bilkakunder i kø og de tomme udvalgsvarebutikker springer så meget i øjnene, at det er svært at forstå, hvorfor regeringen ikke har valgt en mere smidig nedlukning. Mange forretningsdrivende er i store økonomiske vanskeligheder og må passivt se til, at deres grundlag for at drive forretning svinder ind. Hvor stor en omkostning er det egentlig, at de kan holde åbent med strikse restriktioner for antal kunder ad gangen?

Hvad er din holdning? Deltag i meningsmålingen herunder

Enten

burde man have forbudt at handle i Bilka, Føtex og de andre store indkøbssteder andet end dagligvarer til husholdningsbrug

eller

man burde have tilladt alle forretninger at have åbent på betingelse af et begrænset antal kunder ad gangen.

Jeg går ind for det sidste. I de små forretninger kunne man om nødvendigt begrænse kundetallet helt ned til 2. Når de har købt de sko, de ønskede, kunne næste kunde komme ind. I de store indkøbsforretninger er der vel næppe grund til at ændre på noget i forhold til nu? Hvis der var det, er det dog besynderligt, at det har kunnet få lov at køre helt fra før jul 2020.

Restauranter, cafeer, barer og lignende må desværre vente lidt endnu. Den går ikke!

Fodbold- og andre sportsbegivenheder må desværre også holde lukket. Indtil videre.

Meningsmåling

Lukke mere eller åbne mere?

  • Læg en kommentar!

Fik du læst:

Fik du læst:

Om at være coronaturist i sin egen kommune. Kan du huske dengang?

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer