Helle for Musse

Fra 1. marts har Musses Køkken i SPAR Klitmøller haft Helle Konradsen som delikatessekøkkenchef.

– Er du uddannet i branchen, Helle?
– Jeg er social- og sundhedsassistent, men har taget de obligatoriske hygiejnekurser, som ikke er obligatoriske længere. Der er sket en masse med egenkontrol og alt det der. Jeg har jo stået i café mange år førhen. Jeg har haft Røgeriet hernede i Klitmøller, og helt tilbage i firserne havde mine forældre Café Konrad, så vi var flasket op med det. Jeg tror, jeg var der i 12 år og arbejdede med det hele. Jeg har altid syntes, det var skide sjovt.

Karen er ikke i familie med Konradsen!

Faster Musse er Søren Konradsens søster …

… mens hans datter Helle står bag disken

– Jeg har arbejdet som social- og sundhedsassistent i mange år. Men madlavning har altid været min store interesse.
– Er du havnet her lidt tilfældigt?
– På grund af noget operation i mit ben blev jeg arbejdsløs i efteråret, og så foreslog Jobcentret en erhvervspraktik. Tilfældigt spurgte jeg brormand, om han (Mikael Konradsen, ejer af SPAR, red.) eventuelt havde noget arbejde af en eller anden art her i SPAR, og han udbrød straks: Jeg har brug for dig til Musses Køkken!
– Det var slet ikke noget, jeg havde tænkt over. Men fra dag 1 i min fire ugers erhvervspraktik har jeg været vild med Musses Køkken; jeg har haft fuldstændig frie hænder til at lave det, jeg gerne ville, og det er åbenbart faldet i god jord, for Mikael tilbød  mig fast arbejde her fra 1. marts.

På rette hylde …

… med dagens tilbud

– Mange af tilflytterne her er måske ikke lige til brun sovs og kartofler, så der skal lige været et andet tilbud til dem. Det er sjovt at tilgodese veganere, speltmødre, vegetarer og stenaldermennesker, selv om de sidste er lidt op i alder.
– Det sjove består i at finde på. Flere og spændende nye farver i køledisken har øget omsætningen ret markant, og kunderne siger, at det smager friskt og godt. Hvad kan man så forlange mere?
– Vi er ikke som sådan konkurrenter til andre restauranter her; da vi har åbent lige så længe som SPAR, er det mere et sted, man lige henter lidt mad i stedet for at køre ud af byen efter det.
– Dejligt at de bestiller pålægskagemand her i stedet for udenbys.
– Hvad er det med hende Musse? Og udenfor står der Mor Karens Hjørne?
– Det er vores faster, Musse, det er opkaldt efter. Hun hedder faktisk Inge, men hvorfor hun kaldes Musse, ved jeg ikke. Måske ved min far det. Mor Karen regerede i gamle dage der, hvor der nu ligger Geos Pizza. Alle vi unge kom der, hvor der var en rigtig slikbutik, et samlingssted, hotdogs med spillemaskiner inde bagved. Hun har lagt øre til meget teenagersnak og -problemer. Slikket kostede 10 øre pr. stk, og man kunne købe én cigaret!
– Kan man blive en smule forvirret over, at I har to navne her i SPAR?
– Cafeen er der, hvor man sidder og hænger ud, altså Mor Karens Hjørne, og maden fabrikeres i Faster Musses Køkken! Faster Musse har i øvrigt en smørrebrødsforretning i København: Vibes Smørrebrød! Så hun arbejder med sine 78 år stadig og møder hver morgen klokken 05.00.
– Ja, det ligger til familien. Dine forældre arbejder da også i den grad!
– Jep. Vi kan ikke la´ vær´!

[bws_pdfprint display="pdf,print"]

Der er knald på …

… og imens bliver der lige kørt en gang humor af

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer