Velkommen!

– Finn Wilkens, i dit afskedsdigt i Hanstholm Posten forklarer du, at du døde og for til himmels og blev ansat på Himmel Posten. Det passer jo ikke, mener journalist Wilky Finnenstein fra Hanstholm Posten, der har bedt om et interview.

– Jo, jo, det passer skam. Jeg kom bare lidt for tidligt, mente de kloge deroppe og bad mig gøre lidt nytte på jorden først. Jeg er ikke genopstået, men nærmest nedstået efter at have overstået fyringen fra Hanstholm Posten, der egentlig skal skrives i et ord, for på dansk skriver vi sammensatte navneord i et.

– Og nu har du så lavet netavisen “KlitPosten.dk”?

– Ja, det er en blog. Jeg synes, det kunne være sjovt at fortsætte den lokale journalistvirksomhed, og jeg synes også, at med den fremgang, Very Cold Klitmøller har på alle planer, kunne der være god anledning til at holde fast i de gode historier, som gengives seriøst og ordentligt, når jeg selv skal sige det, og vride de andre ud som useriøse og uordentlige. Her har jeg mulighed for at udvikle noget lokal satire, hvilket der er hårdt brug for. Engang var der revy i Klitmøller. Hvor i alverden er der blevet af den?

– Kan andre bidrage?

– Alle kan deltage med diverse input. Skal man for eksempel have skovtur med spejderne, kan man enten maile en færdig tekst eller bede mig gøre den salonfähig. Har pensionisterne møde, er der generalforsamling et sted, har friskolen noget i ærmet, så vil jeg da gerne have det med.

– Kommer der stødende og frække ting på, og jeg tror godt, du ved, hvad jeg mener, så kommer den ikke på. Det gælder også for kommentarerne.

– Jeg mente før jul, at der minimum hver søndag altså en gang om ugen skulle være én ny tekst. Virkeligheden har så vist sig at være anderledes. Det er svært nu ikke at have en på hver dag. Jeg synes dog, der højst bør være en ny tekst om dagen.

– Jeg skifter meget mellem seriøse artikler, useriøse satireindslag og historier fra det virkelige liv, der dog er forarbejdet. Hertil kommer indlæg fra folk, der har en mening om et eller andet vedkommende. Så er der noget for enhver smag. Også den dårlige.

– Risikerer du ikke, at nogen læser artiklen som satire og satiren som sandhed?

– Jeg vil gøre, hvad der står i min litterære tastaturmagt for at fremstille satiren så meget ud over det virkelige, at ingen kan være i tvivl. Det skal helst kunne opfattes som det værste vås. Dog har du naturligvis en pointe. Vi ved alle, at ingen satire kan måle sig med virkeligheden.

– Hvad er dit sigte på længere sigt fremadrettet?

– Det er ret dårlig sprogbrug at anvende det samme ord to gange i samme sætning og bruge et helt overflødigt ord som fremadrettet. Du har nok ingen chance for at blive ansat her på redaktionen, hvor vi sidder 23 enormt engagerede professionelle fagfolk og arbejder.

– OK, undskyld, så er vi vist i gang med satiren, men hvad vil du med KlitPosten på lidt længere sigt, og hvordan kan du finansiere den? Og undskyld at jeg helt glemte, at du er forhenværende fundamentalistisk dansklærer med hang til korrekt stavning og tegnsætning og slet ikke rigtig journalist, æh bæh.

– Jeg har jo ingen indtægt og gør det kun for sjovs skyld. Hvis jeg kan få dækket omkostningerne med en smule reklame eller sponsorater, ville det være overordentligt fint. Men det vil være lokalt, og vi er jo alle afhængige af det lokale. Nå, nu må du godt gå. Arbejdet venter.

– Ja, ja. Du skulle være blevet hos os.

– Nu var det ikke Finn Wilkens, der fyrede Hanstholm Posten.

Tilbage

Andre indlæg, du vil synes om

3 Kommentarer

  • Daw Do. Allerede i de første tobord dvs. de første to ord har telefonen redigeret så jeg ikke aner hvad jeg skriver til dig Finn. Jeg har allerede glemt hvad det skulle være. Desuden er jeg under indflydelse af din sidste bog. Sådan går det.

    • Spørgsmålet er, om det er hjernen, der svindler med én, eller det er omvendt? Min klare anbefaling til dig er at skippe automatisk ordforslag. Hvad skal en anerkendt skribent som dig med den? Dernæst den automatiske stavekontrol. Hvad skal en lærd mand som dig med den? Under alle omstændigheder bliver jeg glad over at høre fra dig og dine mange skjulte budskaber. Hvis min hjerne ellers tolker din hjerne rigtigt.>

  • Møjn Finn

    Tillykke med “KlitPosten”. Det må vel betyde et farvel til Hanstholm Posten.