Da min schæfer bed til (3)

Jeg var noget skuffet over det med bedstefar, som King skulle beskytte og passe på. Læs historien her. Men King forstod det sådan, at det var bedstefar, der var den farlige. At King på den måde totalt havde misforstået sin opgave, var mig uforståeligt. Her havde jeg trænet og trænet og påtaget mig  at afrette den, havde sørget for den i alle ender og kanter, og så sker sådan noget!

Jeg besluttede mig til at være streng over for den. Den skulle lære, at det ikke kunne betale sig at opføre sig dumt.

Når vi gik tur ned gennem byen, skulle den gå 16 centimeter fra mit venstre knæ, standse, når jeg standsede og gå, når jeg gik. I samme tempo. Ikke noget med at halse foran eller lunte bagefter.

Det lykkedes fint. Og efterhånden lærte jeg at slappe af, når vi gik tur. Jeg genvandt min tillid til King, og jeg fortalte ham, at vi var på vej til normalisering af forholdet.  Han åndede lettet op og stirrede vagtsomt på mig. Mente jeg nu også det, jeg lige havde sagt?

En dag lidt senere gik vi igen tur ned i  byen. Undervejs mødte vi vores nabo, en ældre mand, der havde været bager i sit arbejdsliv. Han havde sådan nogle fine, hvide hænder, antagelig farvet af al den mel, han havde brugt i sit bageri.

Da han så os, bøjede han sig ned over King og klappede ham på hovedet.

Det skulle han aldrig have gjort. Kings bjørnetænder sad i hans hånd, og de sad solidt. Han udstødte et bagermestervræl, og jeg fik travlt med at befri hans hånd. King slap med nogen tøven; sandsynligvis kunne han høre på mig, at det var alvor. Det var i øvrigt et flot tandsæt, man kunne se i aftryk på bagerens hånd og håndled.

Jeg undskyldte mange gange over for ham, der ømmede sig.

Jeg mødte ham senere et antal gange, og hver gang gik han over på det andet fortov med sin indbundne hånd. Han ville formentlig ikke risikere den anden også.

Mellem King og mig indtrådte en slags våbenstilstand. Jeg roste ham ikke, men skældte ham heller ikke ud. På en måde kunne jeg godt forstå ham. Ville du, kære læser, bryder dig om, at en pensioneret bagermester skal stå der og klappe dig på håret?

Læs om min succes med hundeshowet.

Andre indlæg, du vil synes om

Lukket for kommentarer