En moderne ægtemand

I toget fra Berlin mod Hamburg sad der over for os en familie bestående af far, mor og barn på omkring et år. Moderen puslede om barnet, mens faderen bredte sig på sædet overfor med en bog.

Der var mange passagerer med toget. Flere kom og spurgte, om pladserne var optaget, hvortil han irriteret snerrede, at det var de. Så skyndte de sig videre.

Han tog sin mobil frem og begyndte at sende SMSser. Moderen havde travlt med barnet, der klynkede og nok var sulten. Hun legede med ham og måtte til sidst give ham lidt mad.

Faderen blev færdig med sin mobil og lagde sig nu ned for at sove. Begge ben hang ud i sidegangen, og folk havde svært ved at komme forbi. Ovenikøbet havde han taget sine sko af, så de bare tæer strittede uhæmmet ud i kupeen. Det var eddermame tæt på ulækkert!

Jeg var fuld af forargrelse, og især fordi jeg sjældent har set en ung mand være så ligeglad med sit barn. Han måtte dog trods alt føle en vis form for medansvar, og alligevel lå han bare og snorkede. Han lignede mest af alt en dum skid, der aldrig skulle have sat børn i verdenen, mens moderen knoklede for at holde sammen på familien.

Da toget holdt, samlede moderen sine ting, tog sit barn på armen og bevægede sig ud. Manden blev liggende og snorkede videre, og jeg tænkte, ha, det har han sgu godt af.

Men så vågnede manden, rejste sig op og tog igen sin sko på og sin mobil. Næste gang, toget holdt, steg han af med sin taske.

Andre indlæg, du vil synes om

Lukket for kommentarer