Høflighed, hensyntagen, hallo?

På en skitur med efterskolen til Norge skete der noget meget besynderligt i vores bus. Noget, vi på skolen aldrig havde set eller hørt om før.
Vi sad helt oppe foran og døsede lidt hen. Mange kilometers kørsel gør en sløv og træt, og klokken var blevet mange. Måske var jeg faldet i søvn, måske bare sådan på vej, for jeg syntes bestemt, at der var tændt for TV med en eller anden sæbeopera. Nogen skændtes.
Det viste sig at være vore to chauffører og ikke nogen fjernsynsudsendelse. Den ene kørte bussen, den anden sad på pladsen ved siden af, normalt rejselederens stol i en turistbus.
Der er altid to chauffører med. Normalt er det almindelige mennesker, der opfører sig normalt og kultiveret som andre almindelige mennesker, og som snakker normalt og nogenlunde kultiveret som almindelige mennesker. Disse to talte i normalt stemmeleje og kunne have diskuteret nordmænd, færgeruter, bildæk eller hvad som helst. Men det gjorde de ikke.

- Du har fanme knald i låget, sagde den ene.
- Du sku aldrig have været født, så var verden et bedre sted at være, svarede den anden.
- Hvis du blev skudt, kunne du smides på møddingen. Der hører du hjemme.
- Du skulle da i kloakken. Sammen med alt det andet lort.
Sådan fortsatte det. I meget lang tid. I begyndelsen grinede vi lidt og hviskede: Hør dem! Hold da kæft! Tror I, de mener det alvorligt?
Men det gjorde de, og så grinede vi ikke mere. Vantro sad vi der og lyttede til et absurd drama uden ende.
Det fortsatte på hele opturen, hvilket er et fuldstændig sindsygt ord i denne forbindelse.
Heldigvis blev den ene skiftet ud på hjemturen med en, den anden var gode venner med.

Og så blev det bare en af de sædvanlige, kedelige kørsler, hvor vi efterhånden døsede lidt hen. Men først efter at vi havde konstateret, at nu havde vi et par almindelige, normale, ordentlige chauffører med.

Hvorfor skriver jeg nu det her? Jo.
Der skal snart være folketingsvalg. Så forvandler sådan et par chauffører sig til politikere. Eller er det omvendt?

Andre indlæg, du vil synes om

Lukket for kommentarer