Hjertet på det rigtige sted: Kvadderkjær (1 af 2)

Smukt ligger Kvadderkjær

Anders L. Petersen ved arbejdet

I Klitmøllers sydøstligste hjørne ligger Kvadderkjær, der er et socialpædagogisk opholdssted med plads til otte unge i alderen fra 10 til 18 år og oprettet i 1996. Opholdet kan vare fra seks måneder (eller kortere) til seks år (eller længere).

De unge er alle af hankøn og kommer fra forskellige hjem med forskellige problemstillinger, og Kvadderkjær giver dem nogle nye muligheder.

Ole og Vibeke Christensen startede Kvadderkjær så tidligt som 1996. De er svigerforældre til leder Anders L. Petersen.

Kvadderkjær ejes af en fond; i bestyrelsen sidder Rasmus Johnsen (formand), Ole Christensen og K. Frost.

 

Madmor Pia

En af opholdsstuerne

– Det at opfostre et barn kræver egentlig utrolig meget, vedgår Anders, der er leder på 12. år her.

– De unge har stort behov for omsorg, og derfor stiller det massive krav til os, der arbejder her, hvis det skal lykkes at få dem godt i vej. Mange af dem kommer fra forhold, hvor de måske ikke helt har fået det nærvær og den omsorg, man har brug for som barn; måske har de ikke fået ordentlig kost og kan have forældre, som ikke har ydet tilstrækkelig hjælp og støtte i forbindelse med skole og fritidsaktiviteter; måske er de derfor lidt bagud med hensyn til at indgå i sociale sammenhænge eller i det hele taget klare sig i skolen på lige fod med deres mere heldige kammerater.

– De har gerne en generel mistillid til voksne og autoriteter. Nogle af dem er her, fordi forældrene ikke ser sig i stand til at passe godt nok på dem; andre er her, fordi forældrenes overskud er væk, eller forældrene har indset, at de ikke længere kan tackle den unges problemer. Der kan være mange årsager. De er alle unikke og kæmper med hver deres udfordringer som følge af en turbulent opvækst.

– De kommer fra hele landet. Det, man skal huske, er, at drengene gør det bedste, de kan! Mange kan være udfordrende for deres omgivelser, og det kan kræve vedholdenhed, men heldigvis opvejes udfordringerne af en masse sjove oplevelser med de unge.

– Der er fem ansatte pædagoger, der indgår i vagtplanen; så er der vores madmor, Pia, der har været her i 11 år, og der er Sidsel, min kone, der er socialrådgiver, og mig. Tilsyn Nord fører tilsyn med Kvadderkjær, og institutionen skal leve op til høje krav i forhold til faglighed, pædagogik og økonomi. Vi er alle aflønnet efter overenskomst, og tilsynet fører streng kontrol med, hvordan vi forvalter fondens penge.

Fik du læst:

Fik du læst:

Hjertet på det rigtige sted: Kvadderkjær (2 af 2)

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer