How to surf eller hvordan man begyndersurfer i Cold Hawaii

Kunne du godt tænke dig at lære at surfe? Klitmøller tilbyder kurser, skoler, udlejning af udstyr, en stenet strand og masser af vesterhavsbølger til at leve din drøm ud. Brug sommerferien på et bræt  og find ud af, om surf er noget for dig - eller om det i virkeligheden er golf, du  faktisk har evner for.

Du skal ikke regne med at kunne parkere på landingspladsen …

… men to muligheder, hvis du har en el-bil!

Lær at surfe

At tage et surfkursus eller gå på surfskole er en hurtig måde at lære at surfe på. Under trygge og kontrollerede forhold lærer du om farer, vejret og udstyret. Klitmøller tilbyder en bred vifte af muligheder.

For eksempel kan du her at lære om tidevand og havstrøm, at læse bølgevarsler og få instruktion i, hvilke bølger, der er bedst, når du vil gå fra white waves til green waves (engelske udtryk, jeg tror, det betyder rolige bølger tæt på stranden og bølger med bølgegang lidt længere ude) (det kunne sandelig også hedde hvide bølger og grønne bølger, men dansk er ikke sejt).

Lån et begynderboard og vent lige med at købe er et godt råd, der også gælder i denne sport!

Nybegynder-surfboards har mere opdrift, og det gør det mere stabilt og lettere at komme op på. Det ser måske sejt ud med et short-board (kort bræt) under armen, men surfing handler ikke om at være cool (kølig), selv om vi er i Cold Hawaii. Det handler om at have det sjovt og fange så mange bølger som muligt. Hvis du slet ikke kan lade være med at købe dit eget bræt, så lad endelig være med at begå den fejl at købe et surfboard, som er for lille. Men - heller ikke så stort, så du ikke kan bære eller slæbe af sted med det. Det vil være nederen at skulle have sin far eller onkel med for at bære det.

Husk, der sidder publikummere inde ved bord-bænkene, der er klar til at more sig.

Fik du læst:

Fik du læst:

Æ foredrag

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer