Hvad var det nu, statsministeren sagde den 11. marts 2020?

Snart vil vi have lagt coronatiden bag os. Måske kan det være udmærket med et lille tilbageblik på noget af det, vi grinede ad eller undrede os over.

Onsdag den 11. marts 2020 holdt regeringen pressemøde for at introducere coronanedlukningens mange konsekvenser.

Statsminister Mette Frederiksen indledte pressemødet sådan:

"… Velkommen til pressemødet.
Det, jeg vil sige her i aften, vil få store konsekvenser for alle danskere.
Der vil komme svære situationer for mange borgere. Der bliver brug for, at vi hjælper hinanden …"

Og lidt efter sagde hun:

"… Og her vil jeg understrege: Vi er ikke i en fødevarekrise. Der er ingen grund til at hamstre rugbrød og toiletpapir. Heller ikke i morgen …"

Mange skyndte sig hjem for at tænke over statsministerens ord. Hvilke frygtelige konsekvenser kunne det have for en, hvis man ikke forudså noget af det skrækkelige, der ventede. Og man huskede, at statsministeren havde fremhævet toiletpapir og rugbrød som noget af det vigtigste, hvis man ikke havde nok. Mange stormede derfor ud og købte rugbrød og toiletpapir. Masser af toiletpapir! Men det viste sig at være det forkerte valg,  for der blev aldrig mangel på toiletpapir. Og rugbrødet kunne ikke holde sig og blev muggent. Men det gjorde heller ikke noget. For der blev heller aldrig mangel på rugbrød.

Hvad nu, hvis statsministeren havde sagt ventilgummi i stedet for toiletpapir?

Her er et billede af fem stykker ventilgummi

Fredag den 13. var Jørgens cykels forhjul fladt. Han fandt hurtigt ud af, at det var ventilen. Gummiet var simpelt hen rådnet. Han af sted for at købe et nyt.

Men hverken Frøtex eller Suppe-Brugsen havde ventilgummi. Alt var udsolgt, forklarede en hændervridende ung mand med bekymrede pandefolder i sidstnævnte. Det kan ikke passe, mente Jørgen og besøgte både Aldrig, Rema-1000-og-1, VeryLittle, Brutto og nogle andre dagligvarebutikker. Ingen havde ventilgummi.

Han fortalte henkastet sin ven, Peter, om problemet. Peters øjne begyndte at flakke, og han kastede et hurtigt blik på sit ur.

– Vi skal en tur til Nykøbing, sagde han, – mon ikke vi kan nå at købe ventilgummi, inden morsingboerne har hamstret det hele, for min cykel trænger ærlig talt også til et nyt stykke. Han hastede ind i lejligheden efter konen, og da de svingede ud af indkørslen, så Jørgen, at han rullede vinduet ned og sagde et eller andet til den anden nabo. Lidt efter kom hans nabo løbende ud med kurs mod sin bil.

For et par timer siden er rygtet nået hovedstaden: Der er ikke mere ventilgummi på markedet! Alt er ribbet! Åh, nej!

Her er et andet billede af fem stykker ventilgummi

Her er fem stykker ventilgummi fra Nykøbing

Den ventil, hvis inderste kerne skal omsluttes af ventilgummiet for at hindre den indpumpede luft i at slippe ud og dermed forfladige cykelslangen og gøre cyklen immobil

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer