Dennis Defekt: Hvorfor disse ultranærbilleder?

Dennis Defekt er journalist og meningsindehaver. Hans holdninger er ikke altid flot velbegrundede, men han giver udtryk for centrale problemstillinger. Læseren bedes ryste på hovedet, smile bredt, irriteres eller blive vred, men engageret journalistik og meningshaveri udløser en slags reaktion. Dennis påstår selv, han er borgerlig med venstreorienterede holdninger hen over midten. Han er vistnok imod kongehuset, men synes, at kronprinsen og kronprinsessen gør det godt. Han er principielt mod militæret, men kan godt se det fornuftige i at vise muskler. Han er ikke meget for religion, men er lidt misundelig på dem, der har en usynlig ven. Han synes, at staten blander sig i alt for meget, men der skal være et ordentligt velfærdstilbud. Visse folketingsmedlemmer gider han ikke, men når de nu er blevet valgt gennem frie, demokratiske valg, er der ikke meget at gøre.
Så han har en hel del dilemmaer at forholde sig til.

Til tider undrer det mig, at en kameramand vælger at gå så tæt på et andet menneske, at man formelig kan tælle cellerne i huden. Virker det mere spændende? Mere udtryksfuldt? Mere engageret - og engagerende?

Denne maniske optagethed af ultranærbilleder gælder dog ikke studieværter og DRs egne folk. Her følges en næsten sart og blid kameraafstand, ligesom når paven filmes.

Hm!

Arlette Andersen, som TV-Avisen præsenterede hende

Her er svaret fra Danmarks Radio:

På denne dag formidler vi blandt andet historien om Arlette Andersen, der er en af de få nulevende danskere, der oplevede rædslerne i koncentrationslejr i Auschwitz. I den forbindelse indgår sekvenser, hvor vi f.eks. filmer Arlettes ansigt, øjne og hænder. At vi på denne måde skifter mellem måden at filme, er en naturlig del af vores formidling. I indslag som disse er det væsentligt for os at formidle historien om et individ og denne persons oplevelser - og ofte udtrykker vi os med hele kroppen - hvilket vi forsøger at fange og skildre ved ikke udelukkende at filme fra Arlettes skuldre og op. Denne procedure foretager vi ikke med f.eks. værterne, som du påpeger, da deres opgave ikke er at dele en personlig fortælling, men i stedet på en objektiv facon at formidle nyhedshistorier til danskerne.

Vi vil tage din henvendelse med i vores efterkritik og bruge det som en del af vores evaluering på, hvordan vi bedst formidler indslag som dette til seerne.

Skærmbillede fra indslaget

Skærmbillede fra indslaget

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer