Hvorfor er nogle p-båse så enormt irriterende smalle?

Vi kender det alle. De optrukne båse på p-pladsen er så smalle, at selv en motorcykel ville få problemer med at kunne være der. Se blot p-pladsen ved Aldi i Hanstholm til venstre.

Et sjældent billede af så mange tomme p-pladser

Hvem har ansvaret for de smalle båse? Formentlig ejer ingeniøren selv en i10 eller en Up! og kan ikke se problemet. De fleste danskere har en bil, der er omkring en meter og firs i bredden, og lægger man sidespejle til, når den nemt to meter. Når båsene kun er to meter og 20 brede, resterer der 20 centimeter tilbage. Bildøren kan derfor ikke åbne så meget, at personerne derinde kan komme ud. Og hvis de kunne, var der store problemer med at komme ind.

Du kender fornemmelsen af, at nabobilerne holder så tæt, at du simpelthen må presse mave og bryst enormt indad for at kunne komme ud. Det er noget værre bøvl.

Ålborg Universitetshospital Syds kæmpep-plads har smalle båse. Undtaget de to yderste i hver sektion. De er ekstra brede, og holder man her, kan man stige ud og ind uden at kvase skelettet. Man kan se glad og fri ud, smile til de andre stakler og endda tillade sig at smække døren i igen helt udefra. Bare for lige at vise flaget. Coronaen har så lige nu optaget de fleste p-pladser.

 

En ting er betonsøjler til at smadre forskærmene, noget helt andet er moderne bilers bredde

Fik du læst:

Fik du læst:

Mikronyheder: Hvordan parkerer vi på hvilke p-pladser?

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer