Café Hawgus får stjernestatus hos Continental

Kuller og torsk

Tilbehør

Søndag den 12. januar 2020 fra kl. 18.00 – kl. 20.00 på Café Hawgus står den på både kogt torsk med bowser og koldsaltet kuller (droset kold og varmsaltet kuller). Al fisk er benfri. Serveres med hele kompasset af tilbehør, såsom kartofler, senneps- og smørsovse, finthakkede rødbeder, æg, bacon samt peberrod.

En kold og en varm buffet giver gæsterne alt inden for kuller og kogt droset torsk og tilbehør. Som Continentals mad- og restaurantanmelder  fylder jeg min tallerken og tænker, at jeg jo bare kan gå op en gang til. Men møjn do! Det bliver kun til denne ene gang. Maven nægter simpelthen at modtage mere mad. Det mætter, og i følge Gunhild og Lene, de to ejere af cafeen, skyldes det ikke alene mængden af mad, men også, at proteinerne står i kø.

Indrømmet: Continentals madanmelder kan ikke smage forskel på kuller og torsk! Det smager nemlig akkurat lige godt og minder i den grad om mormors kogte og yderst velsmagende torsk. Ikke for tør, ikke for rå, men præcis som den skal være. Tilbehøret supplerer som det skal, tilstrækkeligt smagfuldt uden at være dominerende. En anmelder fra en landsdækkende avis bør da også snart møde ind, når nu Continental sender deres bedste anmelder, for her er noget at komme efter. Café Hawgus kalder aftenen Torskegilde - og med rette. Jeg kunne have tænkt mig en sennepssovs en anelse skarpere, men et par streger frisk peberrod fik alligevel tårerne frem i øjnene. Chili, go home!

Hanstholm Fiskeriforeningsformand, Jan Nicolai Hansen

Sildeforeningen afholder møde på cafeen netop denne aften, hvor der står torsk på programmet. Man må da uvilkårligt spørge, hvordan det kan gå til, at en sildeforening spiser torsk? Det rigtige svar må vi vente med til i morgen, men det foreløbige er ganske enkelt, fordi torsken smager godt!

Det samme synspunkt må absolut gælde for Hanstholm Fiskeriforenings formand, der også er gæst i aften. Man kan næsten ikke forestille sig en bedre reklame for en fiskerestaurant, end at fiskernes formand spiser der - med god appetit og synlig glæde over maden.

Snakken går på kryds og tværs i restauranten. Et sted snakker vi om sønderjyske spisesteder med højt niveau, et andet sted fortæller Søren Konradsen om Klaus Guldsmeds far, Egon, der lavede mange sjove ting i sin tid som medlem af Sildeforeningen.
– Det er så dejligt, når lokale mølboer mødes her og snakker sammen, siger Lene, der er en af de to chefer på cafeen.

En tallerkenret!

Torben er tilberedningsmester i køkkenet

Torben står i køkkenet og arbejder.
– Det er en stor succes, siger han. – Hver gang! Allerede dagen før skal der saltes, 16 timer før! Det kræver en del akkuratesse, for det skal helst være perfekt! Faktisk kræver det noget talent, og det har jeg!

Torbens selvironi fejler bestemt ikke noget.
– Vi har åbent fredag, lørdag, søndag frem til vinterferien, hvor vi både i uge 7 og i uge 8 har åbent hver dag. Man kan få droset torsk; det  skal bestilles på forhånd, men man kan altså få det, når man ønsker det.

– Hvorfor tror du, fiskeriforeningsformanden er gæst her i aften?
– Fordi han ikke kan få så god en torsk andre steder i aften!

Torben smiler:
– Derfor regner vi også snart med en Michelin-stjerne!
– Hvorfor det? Når I nu kan få en Continental-stjerne!!
– Det var jeg ikke klar over! Det lyder fornemt!
– Det er det fineste! Hvad kan du anbefale af fremtidige arrangementer?
– Ja, der er jo Thai-aften på Café Hawgus første weekend i februar:

– Lørdag den 1. februar 2020 og søndag den 2. februar 2020

Andre indlæg, du vil synes om (Tryk på headeren foroven for at få forsiden)

Lukket for kommentarer