I morgen er der kommunal- og regionsvalg!

I morgen, tirsdag den 16. november 2021, skal vi til stemmeurnerne, som de kaldes, selv om det bare er nogle brevbokse. Til valget skal der vælges 27 medlemmer til Kommunalbestyrelsen i Thisted Kommune, og de pladser er der i alt 81 kandidater, der er interesserede i.

Der rejser sig i den forbindelse mange spørgsmål.

Hvor meget influerer landspolitikken på lokalpolitikken? Vil Mettes SMS-historie påvirke lokale vælgere, og hvis, vil den så påvirke valget med færre eller med flere stemmer til S? Vil DF kunne hævde sig lokalt? Står partiet til at få endnu en lussing af vælgerne?

Et sidste billede af den nuværende kommunalbestyrelse samlet

Vil Thisted Kommune få en borgerlig "regering"? Vil K og V kunne samarbejde? Vil V få et tilstrækkeligt antal stemmer, eller vil K være nødt til at lægge sig mod S? Hvilken pris vil Ulla Vestergaard tage for at gå sammen med K?

Hvis V får et markant lavere stemmetal end 2017, hvad vil hun så sige til dem?

Vil de andre - små - partier få nogen som helst indflydelse på "regeringsdannelsen"? Kunne S med et supervalg danne regering udelukkende med de røde partier? Eller omvendt: Vil Kristian Yde kunne danne regering udelukkende med de blå?
Hvordan vil thyboerne i det hele taget stemme? Hvor meget indflydelse har landspolitikken på Thy?

Hvilke emner optager thyboerne?

Det ser ud til, at der er stor modstand mod Naturnationalparker. Er der tilsvarende modstand mod flere kæmpevindmøller? Hvad med turisttiltagene: Nye strandhoteller, Surf-legeland i Nystrup Camping, måske flere autocamperopholdspladser?

Hvilke ideer skal der til for at tiltrække flere faste beboere til Thy? Det går jo den gale vej, og selv om borgmester Ulla Vestergaard hælder til, at det ikke går så stærkt som frygtet, går det den gale vej. Men hvor mange flere tilflyttere vil vi egentlig synes, der er plads til? Thy skal ikke ligne Brøndby Strand med det ene højhus placeret ved siden af det andet.

Så vores kommunalbestyrelse (eller kan vi dog ikke få lov til bare at skrive byråd?) har et stort ansvar på deres nyvalgte skuldre. De vil få kritik for det, de gør, næsten uanset hvad de gør. Demokrati er en besværlig størrelse. Men der er ikke noget alternativ.

Alle disse spørgsmål og overvejelser - og mange flere - skal resultere i et enkelt kryds på en stemmeseddel. Ét kryds! Det ene kryds skal rumme dine forestillinger og forventninger til én person eller javel ét parti. Man kunne godt ønske sig to krydser. For nuancernes skyld. Men der er kun ét at gøre godt med.

Også selv om du er i tvivl. Også selv om du godt ved, at ingen kandidat rummer alle dine svar og holdninger.

Demokrati er godt nok noget besværligt noget.

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer