En forfatter ændrer på tilværelsen; skriver den, som hun opfatter den.
Derfor er der en hånd på billedet, og det er Inas egen hånd, der griber ind og regulerer virkeligheden.
Måske ikke for at gøre den mindre virkelig, men for at sætte den op på en anderledes måde, så læseren bliver inddraget.
Imens kigger Jens finurligt på hende

Ikke nok med at solen skinner, jeg har også corona

Dvs. i isolation i en uges tid, eller til symptomerne forsvinder og det ved ingen. Hvis det så bare regnede, så kunne man med en god undskyldning lade sig falde i selvynkstønden. Den I ved man sidder i når alt er forkert.
- Jamen det er da synd, men hvem har ikke det i disse tider, god bedring, sig til hvis du mangler noget, ikke? Og inden man får samlet sig sammen til at beklage sig mere, bliver røret lagt på.
Og så skinner solen tilmed, og jeg har kun min lille altan, hvor solen kun er fra 12 til 16, og det er ikke sundt at sidde derude med ondt i halsen og en frygtelig hoste af og til. Det skræmmer allikerne, som vi har kolonier af i nærheden og de forbipasserende, som kigger forskrækket op.
-Ja jeg smitter, gå udenom…men så kommer jeg pludselig i hu, at man på tuberkuloseforenings sanatorier lod folk sove ude i al slags værk på liggehaller. Sådan et har jeg arbejdet på, men uden tuberkler, så på med trøjer, tæpper og puder og en bog og lidt kamillethe – og telefonen og det tager så lang tid at få det hele med, så mine lunger puster ekstra og solen er nærmest gået ned bag nabohøjhuset. Ja solen har sin egen gang i storbyen. Og så endelig, brillerne af, op med hagerne, så der ikke bliver hvide striber og så…. Hvem der nu havde en cerut! Jeg er holdt op for ”en tid” siden, og nødlageret er tomt. Mine børn tror jeg dør af rygning, mit tøj lugter ,siger de og mit hår bliver gult i kanten.
Det er ikke sjovt at have corona, når man ikke er så syg, at man ligger i sengen.
Jeg må hellere få bestilt varer på ”nemli.com” det fungerer her i byen, men det er farligt. Det er for nemt. Jeg får tit købt for meget, det fylder op alle steder og bliver for gammelt i køleskabet og fryseren er fuld, og jeg er faktisk og så på affedningsdiæt…