Ind over en sidste gang, Ulrich!

Ulrich Albrechtsen er idérig stationsforstander i Thisted, hvis firma, togrejser.dk, sælger transport til rejsebureauerne i Danmark. Thisteds flotte stationsbygning har han lejet, og her kan man komme ind og købe billetter til hele verden. Hvis man tror, Ulrich er som taget ud af Olsen-Bandens stationsforstander, Helge Kjærulff- Schmidt, tager man alvorligt fejl!
I tre artikler prøver THYposten.dk at få så mange af Ulrichs visioner med som muligt.

– Så man kan uden besvær bestille en billet til Berlin her fra Thisted Banegård?
– I gamle dage kunne man spare lidt ved at købe i Flensborg. Men det gælder ikke mere. Nu er det samme pris!

Ulrich og Jan sælger billetter som aldrig før. Hovedsigtet er at være fri for snærende bureaukratiske regler, der alle har til hensigt at få folk til at købe online.

Ulrich er inde over stort set alle togtider i hele Europa. Eller - næsten.

En billet fra Deutsche Bundesbahn - udstedt i Thisted

– Det er DB og de østrigske baner, vi bruger, ikke DSB, siger medarbejder Jan.

– Der er tid til at gøre op med den der … middelmådighed i Thy, og jeg ved godt, jeg ikke kommer i mål med det, men jeg synes godt …

– Jeg har nogle projekter til næste år: Et grønsagsmarked her! Det er noget, der er steget mig til hovedet nu.

– Et grønsagsmarked??

– Det kan ikke passe, at vi her i Thy har opfundet andelsbevægelsen, men nu har vi glemt den igen. I Napoli kan de finde ud af det. Vi har ikke guld, ikke Disneyland, men vi har verdens bedste grønsager! Kommer jeg over i Brugsen, bliver jeg præsenteret for kartofler fra Ægypten.

– Hvorfor kan vi ikke køre ud til kartoffelavleren her i Thy i stedet? Hvad er der i vejen for det? Jeg vil have torvet og sælge thyske grønsager. Det kan man ikke sådan uden videre.

– Det er fint, siger jeg så, så laver jeg grønsagsmarked her på stationen! Det er mit, og jeg kender banemesteren i Herning, der nok skal sige ja til det.

– Til sommer, 2022, har jeg lavet aftale med fire gymnasiepiger til at lave et grønsagsmarked. Så spørger du måske: Hvad vil du med det på en togstation?

– Det ved jeg ikke, siger jeg. Jeg vil få folk til at tænke! Pigerne må gerne have sådan nogle sommerkjoler på og så skal de få producenter her i Thy til at levere grønsagerne, som de så skal sælge. Her. Til turister, til os, til thyboerne, til alle. Det skal være tilgængeligt hver dag. Oppe i Brugsen kan man ikke sådan lave lokalaftaler, næ, nej, det skal gå over FDB eller COOP i København! Det kan ikke passe, at vi ikke kan finde ud af det!

– Vi kan grine ad det om 10 år, men hovedsagen er, at vi prøvede!

Ulrich taler med en energi og et engagement, der er smittende. Det er ikke hver dag, at man møder folk, der er så dedikerede til deres job. Han er virkeligt inde over.

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer