Indbrudstyve ved nok, hvornår de skal slå til

Indbrud er sæsonbestemt. Men der er faste statistiske beviser for, at en bestemt dato er særligt udsat. Coronaen har dog i både 2020 og 2021 ændret markant på disse tal, som derfor er hentet i mere "normale" år

Juleenglen er så ked af de mange indbrud

Vær vis på, at tyven ikke bære julekostume!

Fortsat flest indbrud juleaftensdag

Med 211 indbrud den 24. december var juleaften den dag i 2019 med flest indbrud, og dagene omkring jul lå et godt stykke over årsgennemsnittet for anmeldte indbrud. Generelt er 2019-niveauet for anmeldte indbrud i juledagene dog lavt sammenlignet med tidligere år.

I dagene mellem lillejuleaften og nytår var der stor forskel på, hvor mange indbrud, der blev anmeldt. Værst stod det til den 23. december, hvor der blev anmeldt 136 indbrud, mens begge dage op til nytår lå et pænt stykke under årsgennemsnittet for anmeldte indbrud i beboelse.

Her i 2021 er tallet steget en smule i forhold til 2020, som var meget lavt. Der var alt for mange hjemme pga. coronaen.

Også omkring nytårsaften er der travlhed for medlemmer af Danske Indbrudstyves Fagforening. Alligevel regner bestyrelsen med, at mange indbrudstyve vil søge Arne-pension, fordi de har været aktive i så mange år. "Vi er glade for, at regeringen har givet os denne mulighed, " siger en talsmand for indbrudstyvene, BølleBent. "At have det som en rettighed gør jo, at vi ikke behøver at argumentere for at få lidt pension oven på slid og slæb i mange år.

Så … hvis du skal fejre jul uden for hjemmet, ved du, hvad der kan vente dig, når du kommer tilbage, for Arne-pensionen er ikke helt trådt i kraft endnu!

Kilde: Danmarks Statistik.

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer