Folkemøde på thy’sk

Surf-rock, natur, ”hammerslag”, debatter, lokale fødevarer, folketings- og lokalpolitikere og meget andet er på programmet på ThyMødet, som finder sted på Store Torv i Thisted lørdagen den 7. april. 

For anden gang arrangerer borgerne i Thy deres egen version af et folkemøde, når det gamle Rådhus og Store Torv i midten af Thisted danner rammerne for ThyMødet 2018. Fra kl. 9.30 – 16.30 er der debatter, politikerbar, smagsprøver, koncerter, uddeling af Thyprisen og ”hammerslag” skiftevis i teltene på Storetorv og i det gamle rådhus.

Primus motor for ThyMødet er Landsbygruppen Thy – en paraplyorganisation for egnens borgerforeninger m.fl., der arrangerer mødet i samarbejde med Thisted Kommune, Sparekassen Thy, LandboThy, Thy Erhvervsforum, DemokraTour, Visit Thy, Hanstholm Havn, Kulturrummet, URT, FAST og LAG Thy-Mors, Agger Athlon.

– Målet med ThyMødet er at skabe et rum, hvor borgere, erhvervsliv, politikere og foreninger kan mødes på kryds og tværs vi koncentreret form. Uanset om man har et budskab til sin lokalpolitiker, gerne vil smage på lokale råvarer, høre surf-rock eller tage temperaturen på huspriserne i Thy, så er Thy Mødet et godt sted at være, siger Lars Peter Kjær Christensen, formand for Landsbygruppen Thy.

Natur og bosætning

Programmet byder på otte debatter, hvor alt fra samspillet mellem Thys særlige natur og landbruget til fremtiden for det lokale sygehus er på programmet. Blandt deltagerne i debatterne er tre folketingsmedlemmer, en række lokalpolitikere, lokale iværksættere, erhvervsfolk og organisationer.

– Bosætning- en by i Thy, er en rammende overskrift på en af debatterne og et til stadighed aktuelt emne. I Thy er vi privilegerede af en unik natur, unikt iværksætteri, unikt foreningsliv, unikke muligheder for bosætning og mangeartede jobmuligheder. De fortællinger skal vi alle kunne ”sælge”, men hvordan? Jeg håber at rigtig mange vil komme til ThyMødet og give deres bud på det og mange andre emner – og så selvfølgelig nyde den lokale mad og musik, siger Ulla Vestergaard, borgmester i Thisted Kommune.

Surf-rock, ”Hammerslag” og Thyprisen

I mellem debatterne er fire små koncerter i løbet af dagen, hvor Klitmøller Gospelkor indleder kl. 10.00 efterfulgt af Chalk x 2 og til sidst Pasific Swell. I det gamle rådhus arrangerer VisitThy hele dagen smagsprøver af lokale fødevarer og fra kl. 12.00 – 15.00 arrangerer URT åbent URT-hus ved det moderniserede Plantagehuset et par hundrede meters gang fra torvet. Kl. 15.00 uddeles Thyprisen i det store telt til en Person, der har gjort en særlig indsats for Thy. Hele dagen er det lille øl- og istelt på Torvet bemandet af politikere fra folketing, regionsråd og kommunalbestyrelse.

En gang i timen holder to lokale ejendomsmæglere ”hammerslags”-konkurrence på torvet, hvor alle kan gætte med.

Debatter:

10.15 – 10.55 – Iværksætteri på thys’k (det gl. rådhus)

10.30 – 11.00 – Landbrug og natur i samspil (teltet)

11.00 – 11.45 – Det gælder fremtiden! – uddannelse og erhverv (det gl. rådhus)

11.20 – 12.00 – Erhverv og arbejdskraft (teltet)

12.00 – 12.30 – Når sporten samler os – (teltet)

13.00 – 14.55 – Supersize mit sygehus?

13.20 – 14.00 – Youtopia – (det gl. rådhus)

15.20 – 15.55 – Bosætning – en by i Thy

Se programmet i detaljer.

For yderligere kommentarer/oplysninger

Lars Peter Kjær Christensen, formand for Landsbygruppen Thy, 22 45 00 84, chr.lars@gmail.com

Joachim Plaetner Kjeldsen, medieansvarlig Landsbygruppen Thy, 28 93 18 06, plaetner@gmail.com

 

Andre indlæg, du vil synes om

Lukket for kommentarer