Referat fra Vandværkets generalforsamling

Generalforsamlingen i Klitvand blev afviklet hurtigt og kvikt. Ingen spørgsmål fra salen trak tiden ud.

Rylle behøver sådan set ikke forstærker, men brugte alligevel mikrofonen

Formand Ole Ryltoft bød velkommen til 200 vandmedlemmer og aflagde bestyrelsens beretning.

Bestyrelsen består foruden af formanden af Tom Lindskog, Martin Andersen, Bjarne Bak Pedersen og Jens Kanstrup. Ole sagde, at det vigtigste, medlemmerne burde tænke på, og det især sommerhusejerne, var, når de lukkede for vandet til vinteren. Det var altså ikke nok kun at dreje på hanen og så tænke, at alt dermed er i orden.
– Nej, nej, kære venner, sagde Ole, – I skal tænke på, at der kan stå vand i rørene inde i huset! Og det vand kan fryse! Og ved flere lejligheder er røret så sprængt. Det er ærgerligt for jer! Da det har passeret måleren, hænger I selv på den.
– Stor cadeau til jer, der holder øje med pludselig opstået vand eller kaskader af vand, der har samlet sig i eller ved et sommerhus. I ringer straks til os, og vi kommer hurtigere, end man skulle tro. Det sparer os for mange kroner, skal jeg sige jer. Det er nemlig sådan, at det vandspild, der er større end 10%, skal vi betale til staten, og det er ca. 6.000 kroner pr. %point over 10. Sidste år havnede vi desværre på 15%, hvilket kostede os 32.000 kroner. Det arbejder vi stenhårdt for at få bragt ned.

Ole kunne meddele, at vandet i øvrigt var blevet billigere for forbrugerne.

Kasserer Martin fikser hovedtelefonerne

Regnskabet viste et resultat på kr. 0,-, det samme som sidste år, og Martin gennemgik det i store træk. Et vandværk må ikke have overskud, så kreativt fiksfakseri får altid resultatet til at blive 0. En smule uforståeligt hvordan det lader sig gøre at få et overskud på adskillige tusinde kroner til at blive til 0, men ingen havde spørgsmål, så det er nok bare din udsendte, der er fatsvag.
Af uransagelige grunde skal man lave budget to år frem, og hvert år bliver år to altid korrigeret af virkeligheden. Så kan man spørge til visdommen i at lave budget to år frem. Martin forklarede med godt humør og meddelte, at fremover bliver administrationen varetaget af et eksternt Klitmøllerfirma. Bestyrelsen lovede til næste år også at trykke budgettet på årsrapporten, idet det var umuligt for de bagerste medlemmer at se skærmen.
Endvidere nævnte Ole, at Klitvand havde fået tilbudt at lægge rør på en strækning fra Vandet til Skaksvej under den kommende varmeværksledning fra Thisted.
– Nede i tracheen, grinede Ole, – man kan også på dansk sige graverenden. Denne løsning sparer os for en del penge!

Ole Ryltoft og Tom Lindskog var på valg, og begge blev genvalgt. Det samme blev de to suppleanter, Ronald Klitte og Preben Elsberg.

Efter generalforsamlingen var der en sildemad til forret og en gang Bøf Stroganoff uden grønsager. Man savnede måske den flotte fiskebuffet eller noget andet klitmøllerrelevant føde plus dessert. Min søde tand skreg i hvert fald efter noget, men det er nok bare, fordi vi har prøvet buffetmad og dessert til tidligere generalforsamlinger, og så bliver man forvænt. Som sædvanlig var der vin og øl ad libitum.
De damer, der sørgede for mad, servering og afrydning fik et fortjent bifald fra forsamlingen, for de knoklede og det med smil. En ung mand styrede med stor indsigt forstærkeranlægget, og Tom Lindskog var selv aktiv med at dirigere lysbilledapparatstrålen væk fra et af medlemmerne, der sad lige i lyskilden under maden. Oppe på skærmen kunne vi følge hans silhuet. Lidt generende må det have været for ham sådan at sidde i et nærmest stroboskopagtigt lyshav.

Imens gik formanden rundt ved bordene og skålede og sagde tak for valget.

Andre indlæg, du vil synes om

Lukket for kommentarer