Referat fra Redningshusets generalforsamling

Bestyrelsen for Redningshuset

 

Redningshuset er blevet momsregistreret og har måttet investere i et momsregnskabsprogram.

Formand Birthe Eisum lagde generalforsamlingen ud med at byde velkommen og overlod ordet til udvalgene, der redegjorde for året 2017, mens dirigenten, Ole Ryltoft, styrede tingene.

Mange af årets aktiviteter blev nævnt, og bestyrelsen modtog fortjent forsamlingens applaus for indsatsen. Sct. Hansaftenen var gået godt vejrmæssigt, og aftenen havde været en god aften.  Betyrelsen havde engageret sig med noget streetfood, men det bliver der lavet om på til sommer, fordi mange stod faktisk i kø ret længe.

Der har været forsøg på strikkeaftener, men de er sat i bero. Der kom ikke mænd nok. Hvis man kombinerede det med vinsmagning, vil KlitPosten.dk vædde med, at den maskuline interesse ville stige til hidtil uanede højder. Damerne kunne så samtidig sidde i et hjørne og strikke.

Bestyrelsen vil gerne have samtlige 500 medlemmers mailadresser, for der findes stadig medlemmer, der hverken har telefon eller mailadresse, og det er i alles interesse at få disse, da det er alt for dyrt at sende gammeldags post, og ingen i bestyrelsen havde meldt sig til selv at cykle rundt.

Året igennem sørger frivillige for at holde huset indvendigt. Kommunen tager sig af det udvendige. Gulvet er blevet slebet og ordnet, der er fuget mange steder, og lyset er blevet fornyet på bjælkerne, og det ser godt ud. Nu mangler blot loftslyset, men kommer tid, kommer råd.

Her i 2018 kommer der hele to fiskeauktioner, så hold øje med Klitmøllerkalenderen her på bloggen. Der kommer en jazzaften, og inden længe kan man deltage i en akustisk guitarhyggeaften også.

Lejeprisen er aftalt til kroner 3.000 for en weekenddag, skal man have mere, er det en beskeden ekstra ydelse, man skal aflevere. På hverdage er prisen halveret. Som noget nyt kan også erhvervene leje sig ind på samme vilkår, men for at leje Redningshuset skal man altså være medlem uanset hvad man er, eller hvor man kommer fra.

De enkelte ansvarsområder blev fremført grundigt, så ingen var i tvivl om, at der var ydet en flot indsats i årets løb. Fremhævet blev også det gode samarbejde med de andre foreninger i byen, og sådan noget som den banko, De frie Pensionister banker op mandag eftermiddage, er gratis for den forening.

Regnskabet blev fremlagt af Nils Høvring, der som kasserer har måttet sande, at der er ting i denne verden, der er sværere end det at være læge. For eksempel momsregnskabsudførelse. For Redningshuset er nu blevet momsregistreret, fordi omsætningen har rundet de 50.000 årligt, og dermed er der investeret penge i et helt nyt regnskab. Nils konstaterede med et noget skævt smil, at samlet set havde overgangen betydet et mindre overskud på 5.000 kroner.

Momsregnskab er ganske enkelt at være flyttemand for staten, hvor indtægternes meromsætningsafgift på 25% indbetales af den momsberettigede og  udgifternes fradragsberettigede moms tilsvarende fratrækkes. I kæden fra fabrikanten til forbrugeren er det således kun et spørgsmål om, hvem der skal aflevere momspengene til statskassen. Vi erindrer, at det var Jens Otto Krag, der i 1962 syntes, det var så en aldeles fremragende måde at malke det danske folk på og dermed startede en skatteskrue på først 9%, siden gradvist højere og højere med en meget spids skrue, der kun borer sig dybere og dybere ned i folks tegnebøger. At det så også skal gå ud over små foreninger, der lever af frivilligt arbejde med en stor indsats, er der jo ikke noget at gøre ved. Vel?

Regnskabet udviste et imponerende overskud på kr. 66.000, og for det modtog bestyrelsen da også forsamlingens bifald.

Formanden blev genvalgt som formand, og bestyrelsens forslag var der ikke indsigelse mod, så alt endte i fryd og gammen, og deltagerne kunne kaste sig over skipperlabskovsen, der stærk og varm bød sig til.

Andre indlæg, du vil synes om

Lukket for kommentarer