Vores TV-anmelder har en berigtigelse

Jeg er blevet opmærksom på en "nyhed" fra DR.dk, der kommer med ovenstående postulat. Der står blandt andet:

(Dr.) Mandeep R. Mehra fremlægger forskellige symptomer, som han mener, underbygger hypotesen om, at modellen led af stofskiftesygdommen 'clinical hypothyroidism', da ‘Mona Lisa’ blev malet.

Han nævner blandt andet, at den gullige hud, det tynde hår, de manglende øjenbryn og forskellige hud-abnormiteter ved venstre øje og højre hånd, er tegn på for lavt stofskifte.

Sygdommen skulle også give et hævet ansigt, hvilket han mener, er grunden til det gådefulde smil.

Jeg lider aldeles ikke af en stofskiftesygdom. Den gullige hud stammer fra den maling, som Leonardo anvendte, da den, han skulle have brugt, var udsolgt hos SPAR, Klitmøller. Læs i øvrigt min introduktion.
Det tynde hår er fra mine morforældre, der sandt at sige ikke havde det tykkeste hår i skuffen.
Hudabnormiteter i øje og hånd? Må jeg være fri!
Hævet ansigt? Se dig selv i spejlet, Mandeep! Er det konkav eller konveks?

Mit påstået hævede ansigt stammer ganske enkelt fra hundredvis af "X-Factor", "Hammerslag" og "I hus til halsen" med Jesper Guru Nielsen (OH, den vise mand fra det ydre rum) og ikke mindst adskillige TV-aviser med Kåre Grankvist og Klaus Bundrå Poulsen og Ask Me Rostrup. Enhver vil forstå, at når man er tvunget til at se alle disse udsendelser, vil det uundgåeligt hæve et eller andet sted. Hos de fleste formentlig nederst på ryggen, hos mig blev det altså øverst på kroppen.

Falske nyheder er der alle steder. Nu også i DR.

Med venlig hilsen

Mona Lisa Olsen, TV- og radioanmelder

Andre indlæg, du vil synes om

Lukket for kommentarer