Jens Carl Theodor Seistrup, hvordan er det at slå et andet menneske ihjel?

Brevkasse med svar fra historiske personligheder.  Du kan nogenlunde trygt henvende dig med dit eller dine spørgsmål, gerne anonymt. Vi finder en relevant ekspert. Har han eller hun en løsning, vil du kunne læse den her. Send dine spørgsmål til brevkassen@klitposten.dk, gerne anonymt, og få løst knuderne op!

Jens Carl Theodor Seistrup var den sidste skarpretter, som udførte en henrettelse i Danmark. I 1892 henrettede han brandstifteren og vaneforbryderen Jens Nielsen i Horsens Statsfængsel, og før ham Rasmus Pedersen Mørke (1881), Anders Sjællænder Nielsen (1882). Anders Nielsen Sjællænders henrettelse var den sidste offentlige henrettelse i Danmark. Den foregik under kaotiske former, idet der ikke var rejst noget skafot og heller ingen vejspærringer, som kunne holde de ca. 3000 tilskuere borte fra retterstedet. Hertil kom, at skarpretteren først ved tredje forsøg fik skilt den dømtes hoved fra kroppen. Da Jens Nielsen skulle henrettes, valgte man derfor at lade halshugningen foregå inden for fængslets mure.

problemstilling

Kan man både være bøddel og en almindelig far og mand i en almindelig familie? Kan jeg mon få et svar på Hitlers fødselsdag, den 20. juli?

M. P.

Jens Carl Theodor Seistrups svar

Min kære mand!

Ja, det kan du da. KlitPosten.dk kan klare mange ting!

Nå. Til dit spørgsmål. Det at være skarpretter er et krævende og ansvarsfuldt job. Man skal bestandigt sige sig selv, at samfundet har brug for en person, der er stærk nok til at slå et andet menneske, nemlig en forbryder,  ihjel, thi det er i samfundets interesse at få uskadeliggjort sådan en person. Jeg ved godt, at man ikke bruger det mere i Danmark, men i andre lande slår staten stadigvæk kriminelle ihjel.

Antal henrettelser på verdensplan 2018

mere svar

Nogen skal jo gøre det. Dengang i hvert fald. Så derhjemme var min samvittighed i orden.

Jeg var ked af det med sjællænderen. Måske havde jeg fået for meget under vesten. Somme tider var det et helvede at skulle slå en anden ihjel. De dage gik jeg tidligt i seng.

Så ved du det.

Fik du læst:

Fik du læst:

Mand til mand - om at kramme

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer