Kan DU bestå Codans teoriprøve?

De fleste af os - især mænd - tror, at vi til hver en tid kan klare en teoriprøve. Herregud, vi har kørt i 50 år, aldrig haft et uheld, ved alt om at placere os rigtigt, blinke af i tide og tage hensyn i trafikken.
Og så viser det sig, at redaktøren scorer 9 ud af 25 spørgsmål. Ikke flere. Gennemsnittet i Thy er 12. Så jeg er en fuser. Men … spørgsmålene er snurrige og misforståelige.
For eksempel: Du kører på motorvejen og en bil nærmer sig på tilkørselsrampen. Skal du sagtne farten og lade ham komme ud, eller skal du slå ud i venstre kørebane, så der er plads til ham i hans tempo? Prøv at tage testen selv.

Codans prøve


  • Teoriprøven, der udarbejdet af Codan, består af 25 billeder og i alt 92 spørgsmål.
  • Der er mellem to og fire spørgsmål til hvert billede.
  • Uanset om man kun svarer forkert på ét eller flere spørgsmål ved samme billede, gælder det som en fejl på det gældende billede. Man skal svare korrekt på alle spørgsmål på mindst 20 af de 25 billeder.
  • Teoriprøven er udarbejdet af køreskolen Køreklar og køreprøvesagkyndig Lars Borg.
  • Codan havde i februar en reklamekampagne, hvor 15 erfarne bilister blev testet i en kombineret køre- og teoriprøve. Alle 15 dumpede.
  • I forbindelse med reklamekampagnen havde Codan spurgt 1250 danske bilister, om de mente, at de kunne bestå en køreprøve uden forberedelse. Det mente 81 procent, at de kunne.

Her kan du afprøve din egen viden. Hvis du tør: Codans teoriprøve.

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer