KIF mod Midtthy: Ingen gættede det endelige resultat

SPORT præsenteres af Gunnar Dengang

KlitPosten.dk har til lejligheden engageret Gunnar Dengang til at lave en reportage i gammeldags stil med gammeldags sprog og gammeldags udtryk. Han føler sig godt hjemme på nogle enkelte sportsområder, såsom fodbold, golf og judo. De andre sportsgrene interesserer ham ikke. Han lever meget i det forgange, deraf navnet.

 

Af Gunnar Dengang

I gamle dage var Sverige hovedmodstanderen i fodbold. Danmark fik som regel nogle ordentlige tæsk, og som ved et mirakel skete det modsatte i en venskabskamp i 1965 i Idrætsparken. Den huskes først og fremmest for Ole Madsens scoring med hælen. 2-1 til Danmark. Og så var det den første sejr over Sverige i 14 år.

Det var så stor en begivenhed for mig, når vi for en gangs skyld bankede svenskerne. Det skete også i 1976, og jeg var så lykkelig, dengang hed jeg Gunnar Nu, at jeg blev nødt til at fortælle seerne resultatet i det officielle Danmarks Radios TV-afdeling, før vi skulle vise reportagen. Jeg ved godt, at så tog jeg totalt spændingen ud af kampen, men sådan er jeg. Sådan er DRs sport stadig: Tag altid spændingen ud af en kamp ved at fortælle, hvad du som seer lige om lidt kommer til at se.

I denne reportage fra KIF-kampen vil jeg dog ikke afsløre resultatet på forhånd …

– Vi har 10 angribere og ikke så mange forsvarsspillere, siger Tommas før kampen.
– Hvad bliver resultatet?
– 3-1, siger Janus.
– 3-2, siger Tommas.
– Vi har 100 tilskuere, siger Janus. – Det er da helt fint!

– 2-1 eller 3-1, siger stadioninspektøren, hvis mareridt udpensles i følgende lille beretning:
– Dagen før en vigtig kamp fjernede jeg samtlige hundehmhmer fra banen, mens jeg bandede en bette smule. Lige før kampen kom en af spillerne hen til mig og sagde: Johnny, skulle du ikke have fjernet alle hundelortene? Da blev jeg gal i skralden.
Nu har Mister Busch sat et par reklamepapirer op på klubhuset med anmodning til hundeejerne, at de venligst får deres hund til at besørge andre steder end på banen.

– 0-1, siger en Midtthy-spiller. – Altså at vi vinder!
– Det får vi at se, når der er gået 120 minutter, siger en anden spiller fra FC Midtthy. – De ser ud til at være stærke, Klitmøller!

– Jeg vil gerne være fri! Sådan siger en far til en Midtthy-spiller. Han lægger armene over kors. Der er ikke noget at komme efter for en nysgerrig journalist.
– Hvem sponserer egentlig KIF, spørger Steen, som han hedder.
– Det er der mange, der gør, SPAR Klitmøller, Hanstholm Smedje, kirken  og mange flere …
– Så kan de jo sagtens, når de har Jesus med på deres hold.
Steen griner lidt. En smule misundelig er han. Det ser man tydeligt.
– Hvem holdt du med, da du var ung?
– AAB! Jeg var også ungdomstræner i flere år. Jeg ved ikke, hvem der vinder i dag. Lad os håbe på en god kamp!

Steen er født i Vejen - og er som så mange andre - kommet til Thy udefra for at gøre endnu mere godt heroppe og hjælpe thyboerne.

Flere end 100 tilskuere fylder Cold Trafford denne hede sommereftermiddag. Nogle af dem kommer helt fra Thisted. – Det er dejligt at sidde her og se på, siger Bente. – Også selv om jeg i grunden ikke interesserer mig for fodbold

Janus står i sommerhedens 28 grader og passer den varme grill.
– Ja, jeg fryser ikke, smiler han ironisk.
Da kampen er færdig, konstaterer han, at salget af pølser med videre gør alle i bestyrelsen vældig optimistiske omkring klubben og fremtiden

Hvordan ender kampen så?

Fra kampens start står det ret klart, at KIF er overlegen. Spillet foregår på Midtthys banehalvdel det meste af tiden, og hvis de en sjælden gang er på KIFs breddegrader, bliver de tacklet pænt og ordentligt. Målene må jo komme, og det gør de også.

– Vi vandt en stensikker sejr med 4-0, konstaterer Janus. – Alle ser frem til næste hjemmekamp!  Dejligt at se, at vi har et stærkt hold. Selv mod gode hold som FC Midtthy kan vi klare os. Det lover godt for fremtiden!

Fik du læst:

Fik du læst:

Vestthy-Hanstholm på Cold Trafford

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer