Bogbussen er ankommet til Fitnesstorvet i Klitmøller. Det er onsdag, og klokken er mellem 16.35 og 17.05. Alene eller i små grupper strømmer lånerne til, og der hersker en rolig, men ikke utravl atmosfære i bussen.

Chauffør Bent Steensgaard og bibliotekar Trine Laustsen står for bussen i dag. Bent er afløser, kører normalt andre ruter, mens Trine har valgt at være fast bibliotekar i bussen.
– Vi vil nødigt undvære bussen her, siger de begge samstemmende. – Man passer sig selv her i bussen, og det kan vi jo godt lide!
– Lånerne spreder sig temmelig meget i alder. Der er lige så mange børnefamilier som voksne som ældre. Om lidt kører vi op til Klitrosen, men der kommer lånerne også i forskellige aldre.

Trine mener også, at de kommer tættere på lånerne. Ikke bare, fordi der ikke er så meget plads i bussen.
– Vi kender navnene på mange af dem; der er både gengangere og nye, der kommer til hele tiden.
– Ellers må vi sige, at herude i Klitmøller er børnefamilierne fremtrædende i forhold til andre steder.
– Ja, tilføjer Bent. – Man kan godt mærke, at der er sat gang i unge familier her i Cold Hawaii. Over tid har det ændret sig, må man sige, da det begyndte at blive populært at flytte til Klitmøller.

I den anden ende sidder Line Nielsen omgivet af sine to børn, Mads-Holger og Gerda, mens Charly yderst til venstre er en ven.
Line læser op, mens børnene lytter, hvis da ikke der lige kommer en forstyrrende fotograf ind i billedet. Det ligner simpelthen prototypen på en hyggestund med bøgerne i centrum.

Og så futter bussen videre op til Klitrosen, hvor den holder i tidsrummet 17.30 til 18.00.

[bws_pdfprint display="pdf,print"]