Klitmøller for begyndere – kort fortalt (2. af 2)

Klitmøller er i vælten. Her følger artikel 2 om den formodede baggrund for den voldsomme interesse, der i sommermånederne forårsager trafikpropper og kødannelse ud over det sædvanlige. Men det er dagsgæster. Spekulerer du i at flytte til byen, er der andre faciliteter, du vil sætte pris på

Landingspladsen har plads til x antal biler. I sommerhalvåret er der som regel behov for x2 + y biler. Er du flyttet til byen, kan du i og for sig være ligeglad. Din bil holder trygt og godt ved dit hus

Sommeren 2019 blev ensretningen indført i Klitmøller. I hvert fald på gaden. Store skilte viste Ørhagevej nedad og omvejen udad og tilbage igen. Store kummer beregnet til blomster og med siddepladser blev hejst på plads. Meddelelse blev udsendt til alle borgere i byen om den forestående begivenhed, og det blev understreget, at det var et forsøg på at løse byens enorme trafikproblemer i de hedeste sommermåneder.

Men fem dage efter var det hele slut. Modstanden hos erhvervsdrivende og private var så stor, at det ikke kunne gennemføres. Andre, der var knap så direkte involverede, kunne kun se forbløffet til. Men de kommunale myndigheder og diverse foreninger i Klitmøller fastslog, at det, de havde forestillet sig, var et løsningsforsøg, blev ved forsøget. Endda ikke den tid, de havde fastsat.

Klitmøller Friskole og Børnehus startede i 2011 og er siden vokset og vokset …

… så der i dag er masser af glade børn

Da den lokale folkeskole blev nedlagt i skoleåret 2010-11, havde forstandige mølboer allerede planlagt at omdanne den til friskole. Plejehjemmet Klitrosen blev ændret fra at omfatte byens ældste til at favne de psykisk sårbare med særlige behov. Uheldigvis medførte det en udelukkelse af de lokale pensionister, der hidtil havde kunnet benytte plejehjemmets lokaler til fritidssysler, herunder billard. Det afstedkom naturligvis en del surhed.

Lige nu er pensionisterne så småt på vej tilbage til Klitrosen. Der har i flere år været arbejdet på at få det gode, gamle forhold tilbage på skinner, og alt tyder på, at der er godt gang i de bestræbelser.

Redningshuset kan lejes ud til foreninger og private selskaber og samtidig være mødested for lokale foreninger, møder og forsamlinger - som et slags forsamlingshus. Måske Thys mest karakteristiske.

Et væld af større eller mindre spisesteder er der hvert sommerhalvår, om vinteren kun Café Hawgus, der holder stand mod mørkets kræfter.

Idrætten trives, og fodbolden ruller på stadion, hvor KIF i øjeblikket er så småt gået i gang med serie 2. På stadion plejer der at være en større sommerfest til gavn og glæde for spejdere og friskolen; det er tvivlsomt, om det sker i år på grund af du ved nok. Coronaen har godt nok bremset for meget.

At byen har en større, velassorteret købmandsforretning skal kun nævnes, så du er klar over, at du stort set har det, du har brug for til daglig, hvis du flytter til byen.

- er der ingen af. Det at ændre på bogstaverne i et navn kaldes for et anagram. Nogle andre sjove er
Pia Kjærsgaard - Kaja græd i Spar
Martin Geertsen - Gratinmesteren

Butikken har blandt andet fået en udmærkelse for at have det forholdsvist største salg af økologi i hele Danmark. Eftersom SPAR Klitmøller har fået et hav af priser, må man tilgive den aldrende redaktør, at han ikke kan huske, hvilken begivenhed dette billede stammer fra

Andre indlæg, du vil synes om:

1
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Niels

Det kan da kun glæde mig, at Klitrosen nu er igen er til gavn for byens ældre.