Klitmøller strandrens

Fra NASA og et stykke mod Hanstholm bliver en del af byens borgere opfordret til at rense stranden for uvedkommende genstande og affald og især plastaffald lørdagen før jul, et udmærket tidspunkt. Lidt motion skader ikke.
Plakaten er på engelsk. Formentlig håber vi mølboer, at mange udlændinge vil troppe op, så vi andre slipper.

Jens W. Jørgensen, kommunikations- ansvarlig sammen med hustru Rikke og børnene Roland og Ellamai

Børnene har fået gevinst og slæber her en ordentlig klump garn tilbage

Jens er kommunikationsansvarlig i firmaet STRANDET.io og siger om firmaet bag dagens plastindsamling:

– STRANDET er et Vorupørfirma, der er en miljøvirksomhed, der arbejder på at sætte fokus på den globale OG nationale problemstilling omkring plastaffald i vores natur. Der er rigtig meget plast, der skyller i land her på vores vestkyst. Vi foretager strandrens, involverer skoleklasser og genanvender plasten til nye produkter: Nøgleringe, iPhone-cover, surfboardfinner. Vi har værksted og kaffebar i den gamle tankstation. Vi laver konsulentarbejde og rådgiver virksomheder og kommuner omkring plaststrategi.

Jens kommer fra NGO-verdenen (non-governmental organization, "ikke-statslig organisation", er en engelsk betegnelse for organisationer, som ikke direkte styres af staten, for eksempel velgørenheds-, menneskerettigheds- og miljøorganisationer) og har været ved Folkekirkens Nødhjælp i mange år som projektleder.

– Julie Müller er stifter og ejer af STRANDET og bor i Vang. Rikke er min kone, Ellamai og Roland vores børn.

Samantha vil godt deltage i plastopsamlingen.

– Jeg er englænder og bor i Hjardemål. Seks år! Mødte min danske mand ved at spille computerspil!

– Jeg samler affald, fordi så gør jeg noget godt ved miljøet. Der er andet end plastik. Jeg er geologist med speciale i olie og petroleum, men har ikke job i øjeblikket inden for mine fag.

Samantha taler et flot dansk efter sine seks år her og behøver for den sags skyld ikke den engelske indkaldelse til strandrensning.

Preben Holler, formand for borgerforeningen i Klitmøller, synes, det er en god idé at samle plastaffald.
– Vi har et par strandrensninger i årets løb, og de foregår om foråret. Altså faktisk står Borgerforeningen ikke for nogen, for der er så mange private organisationer, der tager sig af det. Vores strand kommer til at se pæn ud, og det er jo godt for turismen og - for os andre!

 

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer