Klitmøllers berømmelse får nu visse konsekvenser …

Der er fordele og ulemper ved at være berømt!

En tidligere, nu forældet udgave af byskilt …

… til den skønne by …


Klitmøller, Cold Hawaii, er så verdensberømt, at Teknisk Forvaltning ved overingeniør Gustav Colas har bestemt, at byen ikke længere behøver et navn.  FN, EU, Folketinget, Thisted Kommunalbestyrelse og sidst, men ikke mindst afgørende, Sildeforeningen af 1979, har efterfølgende bøjet sig for Teknisk Forvaltning og bestemt, at byen Klitmøller ikke skal hedde Klitmøller mere. Den skal slet ikke hedde noget som helst!

– Og hverken Søren Brostrøm eller Kåre Mølbak havde indvendinger, afslører Gustav Colas, – de har vist sommerferie nu og er nede i Sunny Beach, har jeg hørt. Så sådan bliver det. Det har ligget i luften de sidste par år, at når Teknisk Forvaltning ikke længere bruger navnet Klitmøller, er der heller ikke andre, der behøver. Jeg er glad for, at vi i Teknisk Forvaltning har været så forudseende! Faktisk allerede fra efteråret 2019, hvor det første byskilt kom op nede for enden af Vangsåvej!

– Men hvordan skal det forstås? Æh, jeg forstår ikke … ikke noget navn?

– Jeg overhørte forleden i Holstebro en snak mellem to mænd og hørte den ene sige til den anden: Skal du derop i næste weekend? Det var helt tydeligt, at det var Klitmøller, de omtalte. I Thisted så jeg en mand stige ind i en taxa og sige: Kør! Chaufføren var naturligvis aldrig i tvivl om hvorhen. Simon Kvamm har flere gange ringet til SPAR, bare for at høre, om vi har glemt ham. "Jeg længes hjem", udtaler han. Men det kan nok ikke være anderledes med det job, han har. Så, - siger man ikke Vesløs, Koldby eller Hurup, mener man naturligvis Klitmøller. De fleste siger bare: Jeg skal ind til byen! Eller jeg skal i SPAR.

– Så byskiltene skal ikke have navnet Klitmøller længere?

– Nej, ingen skilte. Som sagt er det en endelig beslutning, der stod øverst på dagsordenen på FNs generalforsamling lige over Greta Thunfisks klimatiltagsforslag om bedre vejr i Skandinavien. Tænk også på, hvor meget enklere det vil være at udfylde formularer med navn og adresse og den slags. Man springer bare videre til næste felt, og straks ved programmet, hvilken by der er tale om.

– Skal den så heller ikke hedde Klitmøllervej?

– Nej. Det naturlige er så bare at kalde den Vej. Så ved alle, hvilken by den fører til.

– Hvad så med SPAR Klitmøller?

Ingeniøren himler med øjnene:

– Den skal bare hedde SPAR.  Hvor svært kan det være, unge mand?

– Men der står altså stadig skilte med navnet Klitmøller?

– Ja, der går selvfølgelig lidt tid, inden alt er ordnet. Vi har meget at se til i Teknisk Forvaltning. Så skal der være ensretning et sted, så skal der ikke, så skal nye gader have navne, så skal gamle gader ændres, så er der en borger, der absolut vil bygge hus med gavlen ud mod Ørhagevej i stedet for facaden, hvilket enhver jo kan se, slet, slet ikke går, ja, jeg kunne blive ved med at remse disse mange tidkrævende opgaver op! Forleden kom en mand ind for at få lov at anlægge en p-plads til sin forretning. Ja, har man hørt mage? Ved du, at regnvand kun må falde ind mod midten på sådan en p-plads? Nej, det vidste ejeren heller ikke. Hvor er vi så??

– Skiltningen? Det kommer! Med raketfart! God sommer!

… og det nuværende (på Vangsåvej fra Kystvejen) og fremtidige byskilt. Kør selv forbi og se!

Facebook-siden Klitmøller er allerede ændret

Fik du læst:

Fik du læst:

Ukendt Sti i Klitmøller

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer