Club 500 og TFC

"Bestyrelsen": Fra venstre Carl Gustav Larsen, Hans Skjødt, Christian "Syrlig" Hansen, Knud Christensen, stående John Christiansen, Bent Bisgaard

En kæmperødspætte og et glas mørkt øl.

Thisted Fodbold Club er i 2. division efter at have været i det lidt finere selskab i 1. division et par år, oven i købet helt oppe i toppen med fare for at kunne rykke op i Superligaen. Men det blev heldigvis ikke til noget. For det koster. Stadion skal udvides til 10.000 siddepladser under tag, og selv om fodboldinteressen i byen er stor, er der jo immerhin et begrænset publikum i det nordvestjyske. Tilligemed skal kommunen så indover, er forventningen nok. Vil de det?

I klubben er der underklubber. En af dem er Club 500, hvor man for et billigt medlemsskab kan få ikke alene fast plads til alle TFCs hjemmekampe, men også deltage i udsøgte madtilbud. I dag tilbyder klubben sponseret af Thisted Rengøring stegte rødspætter til sine medlemmer plus de venner til sådanne, der må have lyst at deltage.

Store, flotte rødspætter, hvor tallerknerne slet ikke er omfangsrige nok. Der bør jo også være plads til kartofler, persillesovs, rødbeder i tern samt et skvæt ekstra persille, fordi grønsager nu engang er så sunde. Inklusive i denne festmiddag er i prisen på kroner 80 også en øl fra Thisted Bryghus.

Midt under maden dukker assistenttræner Henning Pedersen op og forklarer kort noget om dagens kamp mod Jammerbugten.

– Kampen i dag er tredje step på vejen med vores unge spillere. Det kommer nok ikke som en overraskelse, men der vil være bump på vejen. Vi er ikke herre over de andre hold, heller ikke over vore evner, men indsatsen! Den er vi herre over. Og den skal ikke mangle i dag! Vi spillede en solid og fornuftig kamp mod Ringkøbing, som vi vandt. Jammerbugten opnåede kun uafgjort! Men de tror, de kan slå os. Lad os nu se! De har hver over 100 divisionskampe bag sig; de er dygtige, og de synes vist også selv, at de er klart dygtigere end os! Lad os nu se!

Henning skynder sig videre, og vi får amerikansk lotteri. For en gangs skyld er din udsendte fodboldekspert så heldig at vinde en bilvask.

Maden er fin, selskabet er fin, gevinsten er fin, nu mangler blot en fin kamp.

Og den får vi. TFC spiller lige op mod Jammerbugten og henter en 0-0-sejr. Sejr, fordi de gæve gutter dernede på grønsværen kæmper som bersærker og ofte vinder dueller og ofte har gennemførte opspil (desværre knap så stærke i hovedstødsduellerne), også forsvaret og målmanden leverer varen. Tilmed er der en hel del kompetente tilskuere, der ved en masse om fodbold og også er parat til at videregive deres viden til os andre.

Et heppekor med en stortromme kan nok få smilebåndet en anelse aktiv. De har flere pletskud og råber i takt og med stortrommebank:

"Nummer 10 han er sur" da en TFCspiller napper bolden fra ham.

"I er en forstad til Saltum" for ligesom at antyde, at Jammerbugten ikke rigtig har en storby. Fjerritslev har 3.300, Brovst  2.200 og Aabybro har 8.000 indbyggere.

"Kom så Thisted, nu skal vi sejre" og standser øjeblikkeligt, da Jammerbugten erobrer bolden.

"Nummer 26 er et svin" efter at han har nedlagt en TFCspiller ureglementeret.

541 tilskuere! Ikke dårligt. Det er, fordi det er arvefjenden, mener en tilskuer. Ellers plejer der kun at komme en 400. Da de spillede i 1. division, kom der tit over 1.000. For Club 500-medlemmer er det en god aften, og man kan gå mætte og tilfredse hjem.

Vil du med på vejen tilbage til 1. division, spørger direktør Karl Kristian Guldhammer på et reklameblad, der er lagt ud på bordene inde i Club 500. Det kan du gøre ved at investere i talentudviklingspuljen for minimum kroner 5.000. Så får du del i overskuddet, hvis et talent sælges til en anden klub. Du kan ringe til ham på 4080 2769 og få yderligere oplysninger. Gør det nu, inden fristen udløber den 31. januar 2020.

Læs på klubbens hjemmeside mere om Club 500.

 

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer