Knald og Fald i Thy (Juleknaldroman i 24 afsnit)

THYposten og KlitPostens læsere skal ikke snydes for en julekalender. I år hedder den "Knald og Fald i Thy", og det er en rigtig juleknaldroman med den 30-årige skolelærer, Thomas Poulsen, der efter to år på Hurup City Skole nu er havnet på Hansted Skole, hvor han straks hvirvles ind i en forelsket præstekone, hashrygende elever i sin 6. klasse, en gusten brugsuddeler og pengeafpresning. En hjemløs vil gerne være hans ven, en kollega tager afstand fra det venskab, en ungdomsforelskelse elsker ham for det, og oven i alt dette opdager han, at hans far faktisk er grunden til, at han blev mobbet for 20 år siden i sin skole. Han falder over en del millioner i kontanter, ligesom han falder over en del kvinder, som han falder for, men som falder fra.

Juleknaldromanen er delt i 24 afsnit, men indeholder reelt 52 kapitler. Den udkommer søndag aften den 21. november klokken 22 og fortsætter de næste fire uger og slutter - juleaftensdag den 24. december.

Utålmodige læsere kan erhverve bogen som e-bog lige til iPad eller mobil eller PC: Gå til Ordbutik foroven i menuen og køb den for kroner 100.

Thy har fremgang. Omsider har Folketinget bevilget en motorvej fra Holstebro via Thisted til Hanstholm og mod øst til Ålborg samt en letbane rundt i Thy. Det mangler bare! Skulle vi thyboer ikke nyde godt af alt det, som østdanskerne allerede har?

Desværre har hverken motorveje eller letbaner nogen indflydelse på thyboernes personlige forhold. En ung lærer på 30 år har det i hvert fald ikke så let med hverken den skole, han er ansat på, en problematisk brugsuddeler, eller sidst, men sandelig ikke mindst de kvinder, han støder på!

Den begynder søndag aften klokken 22.00, og her kan du læse de første linjer:

I Hanstholm mod nordvest i Thy i det nordjyske fik et par herrer af anden etnisk baggrund, de var født i Vesløs, deres livs chok, da de kom fra busholdepladsen. Hylde-Per havde hentet Luske-Kaj og budt velkommen, og de gik netop rundt om hjørnet.
Hylde-Per havde engang haft arbejde på et lager, derfor hed han aldrig andet end Hylde. Luske-Kaj var engang blevet dømt for at luske rundt uden for pigernes omklædningsrum, så den var også god nok.
Luske var endda ved at få en grangren i hovedet, fordi blæsten og regnen fejede juledekorationerne i store svingninger. Vinden overdøvede alt og alle denne mørke og kedelige aften.
- Man kommer sgu helt i julestemning af sådan noget gran, mente han. - Selv om det fanme er lovlig tidligt, de begynder. Har vi i det hele taget overstået efterårsferien?
- Pas på døren der, advarede Hylde og tørrede sig over ansigtet med sit ærme. Luske standsede foran en varevogn, der højst ejendommeligt holdt lige på hjørnet.
- Halløjsa, hvad har vi her? Manden har sgu efterladt en bil med åben bagdør. Det kan vi ikke ha´.

Som sædvanligt løb deres gode hjerter af med dem; de ville hjælpe den glemsomme bilist med at lukke bagdørene. Så uansvarligt. De sikrede sig dog først, at der ikke var personer inde i lastrummet, men der var altså noget andet. Der stod fire tøjsække, der grangiveligt lignede pengesække. Sådan nogen fra Anders And og Bjørnebanden. Luske så sig til alle sider, inden han snittede den ene med sin store foldekniv.
Indholdet fik de gode hjerter til næsten at standse med at slå. Bundtede pengesedler til randen. Dem kunne der nok købes en hel del øl for …

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer