Manden kaldte konen Kranen: Her er hun

En kran er høj, slank og magtfuld. Den kan løfte meget tunge ting, og en jyde omtalte engang sin kone som "kranen". Jo, sagde han, hun er højere end mig, stærkere end mig og alligevel vælter hun let omkuld, hvis jeg kritiserer hende.

Der foreligger desværre ingenting om, hvad hun kaldte ham.

Kranen på disse billeder er i gang med at løfte og sætte betonvægge og -lofter og andet på plads. På fundamentet står et par teknikere og sætter væggen på plads. Imens skærer og blinker Limfjorden i strålende sensommersolspejlinger, hvilket de kommende beboere uden tvivl vil sætte pris på. Forhåbentlig vil kommunalbestyrelsens beslutning medføre, at nogle mennesker uden for Thy beslutter sig for at bo i Thisted, fordi de her kan få en meget attraktiv bolig. Og dermed bremse den negative befolkningsstatistik i Thy. Hvis ikke, er det bare ærgerligt at tænke på det skønne område, som kunne have været en dejlig strandpark fuld af liv og leg.

Liebherrmobilkraner spænder fra 35 tons til 3.500 tons med en løfteevne på op til 3.000 tons.

Der er også noget, der hedder bæltekraner og konstruktionskraner, men klik på linket til deres hjemmeside og bliv meget klogere. Se også videoen, når kranen er i arbejde.

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer