Kunstig surf?

Café Hawgus sørger for mad og drikke til mødet

Thy har heldigvis sin egen øl

Borgmester Ulla Vestergaard er blandt tilhørerne

Også regions- og kommunalbestyrelses- medlem Ida Pedersen er mødt op

Henrik Jensen, erhvervskonsulent i erhvervsafdelingen, Thisted Kommune, byder velkommen i Klitmøller Friskoles meget flotte, nyrenoverede gymnastiksal. Det er også nødvendigt, da de 100 stole alle bliver taget i brug, - og nogen må oven i købet stå op.
Kommunen har - uden at gøre et større nummer ud af det - fået Café Hawgus til at servere canapeer og dejlig væske til. Når man kommer lige efter aftensmad, ville det være rart at vide, at den hindrer en i at smage de lækre retter. Sig lige til en anden gang!

Henrik Jensen redegør for planens baggrund, inden Lene Gundahl Sørensen i korte træk afslører detaljerne.

Fire steder bliver omdrejningspunkter, så der kan opstå synergi mellem de forskellige aktiviteter, funktioner, butikker, restauranter, overnatningsmuligheder: Nystrup Camping, Ørhage to steder og Krovej. Samt et par forslag til sommerparkering, dels ved legepladsen på Otto Madsens Vej, dels ved Gården fra Baunbak samt forskellige andre steder. Lene Gundahl Sørensen taler også om gode stiforbindelser på kryds og tværs gennem byen med spændende muligheder for børn og voksne undervejs.

– Det hedder park, walk, bike, skate, for vi vil gerne have folk til at stille bilen og bæredygtigt bevæge sig rundt i byen.

Sådan noget hedder selvfølgelig ikke noget på dansk, for vores sprog er alt for fattigt til den moderne verden.

Området ved Nystrup Camping med den vifteformede wave garden til venstre i størrelse 120 X 120 meter

Naturhotel Tjaldur ved Splittergab - og ikke kun for færinger

Den helt store idé, der også giver anledning til både spørgsmål og tvivl fra forsamlingen, er forslaget om at udbygge et område ved og på Nystrup Camping med en kunstig surferbane, som selvfølgelig må hedde noget på engelsk: Wave Garden. Man kan sammenligne den med en svømmepøl ved et spansk hotel - lige ud til en dejlig badestrand og dejligt hav.

Christian Bransager fra firmaet COWI fortæller i pausen:
– Vi kunne vælge at placere en wave garden i København eller Århus, men tænkte, at netop i Cold Hawaii gav det god mening. Det kan befæste Klitmøller som Danmarks surfsted! Her kan børn og begyndere boltre sig uden fare for liv og helbred og samtidig more sig og -, hvilket er i høj grad en gyldig faktor -, få besøgstallet til Klitmøller til at stige betragteligt. Er vores vurdering. Vi har selvfølgelig snakket med Jens Jørgen fra campingpladsen om det, ligesom de andre større projekter er nævnt over for de pågældende borgere.

– Wave garden har været diskuteret og overvejet i nogle surferkredse her i byen, ved jeg, og det er derfra, vi har det. Nu er jeg noget spændt på, hvad folk her  siger til netop det forslag.

En kunstig surferhave som denne vil koste i omegnen af 100 millioner kroner.

Christians bange anelser om wavegardenen ser ud til at holde stik. Under spørgerunden bagefter giver flere deltagere udtryk for betænkelighed ved den. Peter Sand Mortensen siger det helt tydeligt:

– Den der wave garden, den tror jeg ikke på! Hvad er det, Klitmøller er blevet kendt for? Det er havet, de store bølger, det vilde! Det har gjort Klitmøller kendt! Jeg tror ikke, det er verdens bedste idé! Den passer meget bedre inde ved Limfjorden …

Rasmus Fejerskov er inde på noget af det samme. Mads advarer mod at lave et sådant indgreb. Flere andre tvivler også på det projekt.

Der bliver en slags pause i spørgelysten. Stemningsometret giver næsten intet udsving. Det nærmer sig et lavpunkt. Her har alle disse gæve og dygtige mennesker fra firmaerne og kommunen forberedt sig i ugevis på at komme med noget, der kan få smilene frem hos mølboerne, de har endda hentet dejlig mad og kolde øl fra Café Hawgus, folket har spist og drukket, - og hvad sker der?

Der kommer argumenter frem …

… mange ønsker ordet

Jo! Der sker det, at Sofie tager ordet:
– Jeg hedder Sofie og er tilflytter fra København! Ha! Jeg synes, I har gjort et mega godt stykke arbejde. Der er mange kanter, I er kommet omkring. Og - jeg synes, der er mange i aften, der har taget nej-hatten på. Jeg har lyst til at rose jer heroppe for et godt stykke arbejde, hvor I har fundet på noget nyt.

For første gang i aften klappes der. Lidt nølende, lidt forsigtigt, men stemningsometret stiger helt tydeligt. Især hos tilrettelæggerne.
Noget helt andet er, hvad holdet bag får ud af denne borgerrunde i aften. Det skal blive spændende at følge. Hvordan vil det gå i Vorupør?

[bws_pdfprint display="pdf,print"]

Sofie synes, der er gjort et mega godt stykke arbejde …

… og Christian Bransager bliver lidt glad

Andre indlæg, du vil synes om:

3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer