Sigurd skriver: Du kan umuligt gætte, hvad jeg købte i 1995 for kroner 5.000, og som i dag fungerer upåklageligt 25 år senere? Du ville aldrig gætte på en praktisk, daglig nødvendig genstand, der tilmed ikke koster noget i forbrug. Du ville aldrig gætte på, at den heller ikke smider CO2 ud eller på anden måde trækker veksler på naturen. Du er altså på den!

Jeg må hellere afsløre, at det drejer sig om mit armbåndsur. Og ja, jeg ved godt, at armbåndsure ikke er meget brugt i vore dage måske med undtagelse af de helt ekstremt dyre samler- og rigmandsobjekter. Her taler vi om et Junghans-ur. Fra 1995. Det hedder Mega Solar. Faktisk bruges ordet mega lige nu som et topmoderne ord, der ligesom rigtigt benyttes for at forstærke det, man i forvejen ønsker forstærket mest muligt. For eksempel: Filmen var mega spændende.

Det bruger ikke batteri. Jeg skal ikke trække det op. Det følger atomuret i Frankfurt og viser altid tiden korrekt. Hvordan kan det så lade sig gøre?

Uret går på to ben. Dels ved hjælp af de bevægelser, armen alligevel foretager og dels med solarenergioptagelse, altså fra lyset.

Man skulle ikke tro, at det virker ordentligt. Jeg var også skeptisk, da jeg så på det i en urforretning i Randers dengang. Stod længe og vendte og drejede det. Det var sådan lidt ydmygt gemt væk bag de andre og dyrere ure. 5.000 er dog også en slags penge, og især nu!

Men så købte jeg det.

Det har fungeret upåklageligt. Én gang har det været til rensning hos en urmager; én gang har jeg skiftet den sorte læderrem ud med en stållænke. Læderremmen var simpelt hen slidt ned.
Da det er koblet på radiostyringen fra Frankfurts atomur, viser det altid den korrekte tid. Altid? Ja, det skifter fra sommer- til vintertid og omvendt uden problemer. Det er nøjagtigt hvert eneste sekund.

Men.

Der er en undtagelse. Et sted i Thisted svigter det og går i 0-modus. Så viser det klokken 12.00 og sekundangivelsen erstatter datoen. Et sted: Nemlig i Super-Brugsen eller på p-pladsen foran. Lige der kan det ske, at mit ur svigter.
Det må selvfølgelig skyldes, at et signal heromkring, eventuelt fra de private boliger ovenpå Brugsen, griber forstyrrende ind i radio-forbindelsen fra Frankfurt.
Når det sker, går der et par timer, inden uret igen leverer nøjagtigt klokkeslet.