KIF er en af to-tre klubber i Thy, der ejer sin egen bane. Resten er kommunale. Det er samme dilemma, som folk har, der bor på en privat vej. Man har selv vedligeholdelsespligten, og når noget går i stykker, skal man selv betale i modsætning til dem på nabogaden, der er kommunal. Så begge vejes folk er med til at betale for den kommunale gade, mens dem på den kommunale gade holder sig tilbage, når der skal betales til den private vej. Private veje er og bliver en dårlig investering, uanset hvordan man ser på dem.
Stadioninspektør Johnny Busch får i dag besøg af tekniker Bjarne K. Karlsen fra kommunens tekniske forvaltning, for Johnny har en plan.
– Lysene på træningsbanen, der er kommunens, er nemlig i en miserabel tilstand. På vores egen, som er den bane, der ligger tættest på klubhus og omklædningsfaciliteterne, har vi intet lys. Ergo kunne man ikke fortænke os i at ønske, at kommunen vurderede, om vi i fællesskab kunne udtænke en pragmatisk løsning, der kunne give os lys på vores egen bane.
Bjarne supplerer:
– Lad os se på det. Jeg lover intet.
Det løfte holder Bjarne. Sammen vandrer de to ned på den altså kommunale træningsbane, der har lys, selv om det er elendigt. Her vil de undersøge, om de telefonpæle, der bærer lysene, er rådnet i bunden. I deres orange beskyttelsesdragter vandrer de to side om side bevæbnet med spader og begynder straks at grave i foden af den første lysmast.