Maskerne falder, når vi holder julefrokost på redaktionen

Årets største begivenhed på redaktionen er uden tvivl julefrokosten. I år er der ekstra bevågenhed og forsigtighed netop med den, fordi to elementer spiller en stor rolle: Coronaen og krænkelsessagerne. Hvordan går det så her? Vi er trods alt ikke særligt mange til stede.

Mona Lisa

Dennis

Hanne

Jeg rømmer mig, da alle har taget plads og holder min sædvanlige julevelkomsttale:

– Jeg er uhyre stolt over jeres arbejde. I år har til dato tæt på 270.000 mennesker slået en artikel op på KlitPosten.dk.

– Af disse har nogle slået flere op. Det tyder på, at jeres anstrengelser for at skrive vedkommende og sjove og spændende artikler har båret frugt, som man siger! Og heldigvis har der ikke været krænkelser her på redaktionen! Skål!

Jeg kan se, damerne er en smule generte. De er ordentlig oppyntede i aftenens anledning, mens Dennis blot har taget pænt tøj på, - som han i øvrigt altid har.

Der ryger hurtigt yderligere et par snapse ned, mens chefredaktøren holder sig noget tilbage og nøjes med et enkelt glas Donna Luce- hvidvin.

Vi går til den med øl, sild og snaps og hygger os.

Stemningen stiger, hvilket fornemmes tydeligt, fordi volumen stiger  - nogenlunde proportionelt med alkoholindtagelsen, og jeg kan godt begynde at mærke, at censuren hos de andre tre slipper sit normale tag.

De bliver mere og mere højrøstede, og det er der slet ikke noget usædvanligt i, når vi tænker på, at det trods alt er en julefrokost det her.

Jeg sidder i mine egne tanker og er egentlig godt tilfreds med det hele.

En del tilbagemeldinger fra læserne omhandler måden, vi skriver på. Læserne kan stort set godt lide vores friske, uimponerede, uhøjtidelige stil med det lune glimt i øjet, som en bemærker.

Et par enkelte læsere har ikke forstået ironien og den bagvedliggende humor, og der må jeg på hele holdets vegne naturligvis undskylde. Det medførte desværre, at vi blev smidt ud af Vorupørsiden på Facebook. De er ikke meget for satire der. Man skal være meget varsom med at anvende ord som "sand" eller "havbad".

Flere bemærker også, at det virkeligt er en blanding af store og små emner, af alvorlige og mindre alvorlige og et misk-mask af satirepræget fupnyt. Men det gør det kun mere læseværdigt, er der en anden læser, der siger. Vi har haft artikler om sorg, om forladthed, om demens. Vi har også slået gækken løs med at alle ældre, besværlige medborgere burde installeres på en ø, og vi har foreslået, at  Mors tilsluttes Thisted Kommune. Rekorden for flest læsninger blev sat den 18. juni med 5.679, hvor et indslag omtalte, at Billund Lufthavn har overtaget Tved for at udkonkurrere Ålborg Lufthavn.

Jeg svømmer helt hen, da der pludselig lyder høje råb omkring bordet samtidig med, at et par kolleger har rejst sig halvt op og virker - næsten aggressive! Hvad i alverden er nu det?

 

Her spiser vi! Billedet er taget før borddækningen

Nu er alt klart!

Slagte? Hvad?

Thisted Politi passer på, at ingen kører i bil efter julefrokosten

Journalistelever vil gerne i praktik på KlitPosten.dk. Her stormer ansøgerne frem for at få en plads

Fik du læst:

Fik du læst:

Ina Ravnkilde: Julevagten

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer