Dennis Defekt: Hvem har skylden?

Dennis Defekt

 

Østjysk Bank er kaput. Sparekassen Vendsyssel har købt resterne for 50 millioner.

I årene 1993 til 2013 var jeg kunde i Østjysk Bank og mistede mine aktier, omkring 13.000 kroner. Fra 2013 har jeg været kunde i  Sparekassen Vendsyssel og håber selvfølgelig på, at tendensen med, at mine banker går ned, er standset.

Det er helt tydeligt, at den sidste ledelse på Østjysk Bank peger på den forrige direktør, Jens Vendelbo, som hovedansvarlig for nedturen, idet han satte gang i et gevaldigt udlånsboom lige før finanskrisen og mest, åbenbart, til tvivlsomme byggematadorer.

Det, der undrer mig i den forbindelse, er spørgmålet om, hvor den daværende bestyrelse er henne? Har bestyrelsen ikke et stort ansvar for, hvad der skete dengang i 05-07? Vidste bestyrelsen ikke, at banken var ude i en chancesejlads af de helt store? Det var da noget sent at fyre Vendelbo i 2013.

Min mening er derfor, at det ikke blot kan være den forrige direktørs ansvar. Alene.

Andre indlæg, du vil synes om (Tryk på headeren foroven for at få forsiden)

Lukket for kommentarer