Gud: Brug Livet!

gud@klitposten.dk

Kære alle!

Tilhængere som frahængere!

Det har vakt nogen opstandelse, hvis jeg må bruge det ord, at jeg sidst skrev, at i himlen bor vi guder, og på jorden I mennesker. Vi er forlængst holdt op med at blande os i jeres liv; I bør derfor også holde op med at blande jer i vores.

Karen K. skriver: “Jeg prøver hele tiden at gøre det rigtige. Er med i Røde Kors og Venligboerne og i den lokale bestyrelse for en nødhjælpsorganisation og har sogar fulgt en gammel dame fra plejehjemmet tilbage igen. Hvad får jeg ud af det, hvis jeg ikke kommer i himlen?”

Det ville ligge mig fjernt at gøre nogen ked af det, men det er et faktum, at mennesker fødes, lever og dør i modsætning til os guder. Det er jeres tro, der på den ene eller anden måde gør, at nogle af jer mener, at I kan komme herop; betingelsen er, mener I, at I opfører jer ordentligt og overholder en (hel) del regler.

Nogle ber fem gange om dagen, andre hjælper gamle damer over gaden, nogle hjælper her og der og alle vegne, nogle spiller ikke kort, nogle drikker ikke alkohol, nogle prøver endda at lade være med at bande, og fælles for det hele er, at det afhænger af troen, om det hjælper. Det er dejligt at hjælpe nogen, der har behov for det. Glæden ved at give noget af sig selv, så andre får det lidt bedre, er uvurderlig. Alligevel må jeg tilslutte mig min søn, der siger, at gør du noget på beregning, kan du godt selv mærke, den er lidt fucking fesen. Hvis du føler dig god eller bare godt tilfreds med dine handlinger, hvilket jeg godt forstår, duer det nemlig ikke. Forstår du? Egoisme og selvglæde og selvtilfredshed er minusord og ophæver det gode, du ønskede at gøre.

Det er derfor, det er så dejligt at have med små børn at gøre, i hvert fald så længe de er umiddelbare og spontane. Det holder de som regel ret hurtigt op med, når de opdager charmen ved at tiltuske sig en godter. Bedstemor, åh, jeg er så tør i halsen, siger den lille og gør sig til, når en iskiosk pludselig viser sig.

Vi har drøftet det her i Nirvana.
Her er det stramme kommuniké, der er resultatet af vores drøftelser.

Kære mennesker på jord!
Tro det, I helst vil. Tro på reinkarnation. Tro på paradiset. Tro på mig eller på Allah eller Buddha eller nogen af de andre (se oversigten over os). Tro på hvad som helst. Hvis I har det bedst med det, så tro. Ingen af jer kender sandheden alligevel. Men forvent ikke at blive belønnet for det. Læs de religiøse bøger, der alle er skrevet af arabere og persere og andet godtfolk for mange hundrede år siden. Nyd de gode historier, og de er såmænd hverken værre eller bedre end så meget andet fra vore dage.

Til sidst et lille hint. Bare skriv til mig på gud@klitposten.dk. Det kan ikke gå helt galt. Jeg skal nok svare ordentligt, hvis du spørger ordentligt. Dem, der bruger uhøviske ord og trusler og andet skidt, vil senest to dage efter fortryde det. Godt nok skrev jeg, at vi ikke blander os i jeres anliggender nede på jorden, men engang imellem har man jo lov til at være lidt morsom. Jeg har nemlig foranlediget, at skriver man i et beskidt sprog med trusler og hadeord, vil man få en girokort-hilsen fra Rigspolitichefen for at have overskredet ordentlighedsgrænserne og risiko for klip i kommentatorkortet. Tag den!

Andre indlæg, du vil synes om

Lukket for kommentarer