Mikronyheder: Det handler om at tage børn alvorligt!

Kære læser! Måske er du også indimellem træt af de store nyheder? USA, Putin, EU, Kina, Belarus - gennem eksperternes briller oplever vi den store verden. THYposten.dk vil bringe alternative komplet uinteressante og meget små og trivielle nyheder. Hanne Havgasse tager os med ud i dette mikrokosmos.

Vincent var lige fyldt to år, da han afslørede lidt om sin fremtid.

– Mine forældre har givet mig en masse legetøjslandbrugsmaskiner, herunder forskellige traktorer med møgspredere, ladvogne og plove og harver. Jeg har nemlig længe tænkt på at blive landmand. Jeg brokkede mig så lidt over, at det kun var legetøj, hvilket var lidt af en skuffelse, selv om der var en del John Deere iblandt, men så forærede min far mig denne Ferguson.

– Jeg har den overbevisning, at man lige så godt nu som senere bør gå i gang med det der besværlige liv.

– Det er altsammen spændende, men jeg tror nu nok, man lige skal tage den lidt med ro. For eksempel kan jeg ikke engang nå ned til pedalerne på Fergusonen her, og desuden er den helt yt, hvad jeg også sagde til ham. Jeg kunne dog se, at han blev ked af det, så jeg dæmpede min surhed og sagde, at jeg jo altid bare kunne sidde på den og sige motorlyde med munden.

– Meeen, altsååååå, der er jo i dag ikke nogen landmand med respekt for sig selv, der kører sådan en. Ikke engang bonderøven eller hans afløser. Eller nogen fra Minisjang eller Paw Patrol.

Vincent har lånt sin mors mobil, da hans egen ligger til opladning. Her studerer han udbud og efterspørgsel på traktorer, der er lidt mere moderne.

– Ellers har landmandsfaget overhovedet ingen interesse, slutter han og sætter sutten i den anden side af munden.

Andre indlæg, du vil synes om:

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Egon Kristensen

Mange store mænd er startet karrieren på en grå Ferguson. Støt ham endeligt i drømmen om at blive landmand. Faget har i den grad brug for unge mennesker, der kan nytænke, og ikke bare tænker som far og farfar.
Min første virkelige helt her i verden sad også på en traktor, dog en Fordson Major.
Det var Karl. Kaldet Karl Lyn. Han var en sand virtuos, når han kørte den store møgspreder for den lokale maskinstation.