Mikronyheder: I dag om Mona Lisa, der drømmer om at blive pave

Kære læser! Måske er du også indimellem træt af de store nyheder? USA, Putin, EU, Kina, Belarus - gennem eksperternes briller oplever vi den store verden. THYposten.dk vil bringe alternative komplet uinteressante og meget små og trivielle nyheder. Mona Lisa Olsen tager os med ud i dette mikrokosmos.

I stort set alle religioner har kvinder en tilbagetrukken rolle. Kvinder er ikke lige så meget som mænd. Selv herhjemme findes der grader af ligestilling mellem kønnene i den danske folkekirke. Hvor kunne jeg som kvinde gøre mig mest gældende? Formentlig katolicismen, da den har en stor andel i befolkningstilvæksten i Afrika på grund af forbud mod prævention. Der kunne jeg nok sætte ind.

Pavevalg

Men hvordan?

Konklave eller Pavevalg i den romerskkatolske kirke er forsamlingen af kardinaler, der vælger den nye pave, efter at den gamle er død eller træder af. Alle er mænd.

To uger efter pavens død vil kardinalerne mødes ved et højtideligt hemmeligt konklave i Det Sixtinske Kapel for at vælge apostlen Peters næste efterfølger. Konklavet må ikke afholdes senere end 20 dage efter. 14 dages-reglen er opstået for at give alle kardinalerne mulighed for at nå frem fra alle verdens hjørner. En regel, som nok mere stemmer overens med den tid, hvor kardinalerne skulle nå frem med hest og vogn end i dag, hvor de kommer flyvende til Rom. Alle er mænd.

Kardinalerne er udpeget overalt i verden og er pavens nærmeste rådgivere. Som det er i dag kan op til 120 kardinaler deltage, og de skal være under 80 år. Det blev bestemt af Pave Paul 6. i 1970. Ved sidste tælling af kardinalerne var der 119, der opfyldte kravene for at være med til at vælge. Alle er mænd.

Hvor står det, at det ikke må være en kvinde?

Pavedømmets emblem

Nuværende pave Frans

Jeg mener, at mænd og kvinder skal ligestilles. Hvorfor skal paven absolut være en mand? Hvem kan have bestemt det? En mand? I hvert fald ikke en kvinde. En kvinde ville vel ikke forbyde en anden kvinde?

Jeg vil derfor søge jobbet som kardinal, idet det er blandt kardinaler, at paven vælges.

Som jeg ser ud til daglig

… og som kardinalansøger

Har jeg nogen chance?

Det skulle jeg mene. Jeg er yngre og ser noget bedre ud end de gamle metusalemmer, der sidder der og tror, de er noget. Jeg tror, katolikkerne vil kunne lide mig. Og jeg har tidsånden med mig. Med en dronning Margrethe den Anden ved roret i Danmark og dronning Margrethe Vestager ved roret i EU kan det ikke gå helt galt. Og jeg vil straks åbne en Facebookgruppe.

Ja. De vil selvfølgelig nok ikke have et medlem af den danske folkekirke. Al den skade Luther har gjort mod os katolikker, tænker de nok. Men så konverterer jeg da bare. Det må også have noget at sige, at jeg har kendt en italiensk maler.

I Vatikanet vil de uden tvivl sige:

La strega non è mai venuta meglio
eller på dansk: Den gamle havgasse har aldrig set bedre ud.
Måske var det også noget for Hanne?
 

Andre indlæg, du vil synes om:

Lukket for kommentarer